Læsetid: 1 min.

Dansk nedtur trods sejr

29. januar 2000

Herrelandsholdet spiller i dag om 9.-10.-pladsen

Håndbold-EM
Med en sejr på 28-26 over Portugal i den sidste puljekamp ved EM i Kroatien sluttede de danske håndboldherrer på femtepladsen i gruppe B. Tredjepladsen, der kunne været sikret med en ottemålssejr, var aldrig i nærheden, men fjerdepladsen blev smidt væk i de allersidste sekunder.
Angrebsmæssigt lykkedes det ikke at finde nøglen til det offensive portugisiske forsvar, og i den bageste kæde så det ud som om, danskerne havde glemt paraderne på hotellet, og efter 10 minutter var danskerne bagud med 1-4. Efterhånden kom der dog ro på angrebsspillet, og i takt med et par portugsiske udvisninger fik danskerne kontakt med sydeuropæerne.
Men danskerne var aldrig i nærheden af de magiske otte mål, men så dog ud til at køre den komfortable sejr hjem, som i det mindste ville give en fjerdeplads i gruppen.
Men den 4.-plads, der var i sækken, blev altså smidt væk i de allesidste sekunder på grund en dum dansk fejl.
Danmark møder i dag Tyskland i en kamp om 9.-10.-pladsen.

Heja Sverige
De regerende svenske verdensmestre gentog succesen fra VM-finalen i Egypten sidste sommer, da de torsdag besejrede Rusland med 28-25 efter 14-15 ved pausen. Resultatet betyder, at Sverige vinder gruppe B med maksimumpoint, mens Rusland må tage til takke med andenpladsen.
Sverige viste, at VM-triumfen ikke var nogen tilfældighed, mens russerne kun kan håbe på at få en ny revanche i en eventuel EM-finale søndag.
Men først skal Sverige i dag møde Spanien i den ene semifinale, mens Rusland og Frankrig tørner sammen i den anden.
Ligeledes i dag spiller Slovenien og Kroatien om 5.-6.-pladsen, og Portugal og Norge afgør 7.-8.-pladsen i mellem sig.ritzau/Inf.

*TV 2 sender fra EM fra kl. 14.45

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her