Læsetid: 1 min.

Den danske trussel

12. januar 2000

*Det danske mindretal i Sydslesvig har mulighed for at vinde en helt utilsigtet indflydelse i Tyskland, frygter Neue Zürcher Zeitung: Meningsmålingerne forudser, at der bliver tæt løb mellem SPD og CDU ved valget i Slesvig-Holsten i februar. Sker det, kan Sydslesvigsk Vælgerforening (SSV) bestemme sammensætningen af delstatsregeringen. Dermed vil knap 40.000 dansksindede opnå indflydelse på Forbundsrådet, det tyske parlaments andet kammer. "Det tyske mindretal i Danmark råder over et kontakt-kontor i Folketinget," noterer den schweiziske avis som sammenligning.wpr

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her