Læsetid: 2 min.

Glæd dem til marts

29. januar 2000

Til næsen

Hvis De ikke har andre planer for weekenden 3.-4. marts, kommer her et forslag. Det forudsætter, at De
1) er nået ud over novice-stadiet rent vinmæssigt, og
2) er rimeligt ved muffen.
Skulle disse forudsætninger ikke holde, kan De springe resten over og læse noget andet.
Det, jeg uden tøven vil slå på tromme for, er et arrangement med det lidt poppede navn Topvin 2000. Der er imidlertid dækning for det.

Bag initiativet står tre københavnske vinhandler, der har det til fælles, at de er særdeles kvalitetsbevidste, ret 'smalle' i udvalget og drevet af folk med en vinentusiasme og vinviden et godt stykke over det almindelige. Vi taler om Vinrosen v./Søren Kieffer-Olsen, D.W.C. Vin v./Finn Klysner og den lidt 'bredere' Johs. M. Klein v./Søren Merrild.
Det smarte ved de tres samarbejde, som i første omgang er begrænset til Topvin 2000 er, at de supplerer hinanden i udvalget i stedet for at overlappe.
Vinrosen er især kendt som Bourgognehus, D.W.C. er stærk i Moselvine og i italienske vine, mens Johs. M. Klein står stærkt mht. Bordeaux og oversøiske vine.
De tre ovennævnte herrer havde i denne uge sat vinpressen stævne på Plaza i København for at fortælle om arrangementet og skænke nogle glas.
Og for en gangs skyld kendte supernæserne ikke deres besøgelsestid - vi var mindre end en håndfuld, hvilket er så meget mere ubegribeligt, som vi på forhånd var blevet gjort bekendt med, hvilke huses topvine, Topvin 2000 kan præsentere.

Lad mig blot i flæng nævne et par af de vine, vi drak i Plazas biblioteks halvmørke: Pouilly-Fuissé fra Domaine Robert-Denogent, Gevrey-Chambertin fra Trapet (vidunderlig!!!), en 1. Grand Cru Classé fra Château Magdelaine i St. Emilion, Finis Terrae fra Causino-Macul i Chile og en Saarburger Rausch, Riesling Spätlese Versteigerung 1997 fra Weingut Forstmeister Geltz-Zilliken.
Hvis bare et par af disse navne siger Dem noget, vil
De vide, at det ikke er nogen helt almindelig festival, vi har i vente. Det er virkelig det bedste af det bedste i de
dækkede kategorier - vine fra ca. 100 til 5-600 kroner, med hovedvægten omkring de 300.
For at komme ind til selve smagningen, som foregår af tre sessioner på Borups Højskole ved Frederiksholms Kanal, skal man på forhånd købe billet hos Billetnet. Billetter koster 385 kroner, hvilket er meget for en vin-
festival, men i god sam-
klang med de vine og den
lidt mere eksklusive tilgang til sagerne, der her er lagt op til.
Der bliver kun solgt 150 billetter pr. runde, så man skulle slippe for den puffen og masen, der ofte gør større vin-smagninger til en blandet fornøjelse.

Mange af menneskene bag vinene vil være at finde på festivalen. Der vil være mulighed for at smage herlighederne i en anbefalet smagerækkefølge - uden noget presseri, forstås. Hvis man skal hele programmet igennem, skal man forberede sig på at smage ca. et halvt hundrede vine. Der foregår ikke salg i forbindelse med smagningen.
Samtidig samarbejder de tre vinhuse med en række af Københavns bedste restauranter, som i weekenden 3.-4. marts vil lave vinmenuer baseret på vine fra de del-
tagende huse. Er man virke-lig hard-core, kan man altså behageligt forfrisket spad-
sere fra Borups Højskole og ud i byen for at fortsætte løjerne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her