Læsetid: 1 min.

Godt nyt for tabere

3. januar 2000

Når man i skak først har ofret én brik er der oftest ingen vej tilbage; man må ofre videre i håb om at finde en vindende kombination. Også ingeniører kender fidusen: To ustabile systemer kan blive stabile når de kombineres. Fysikeren Juan Parrondo har nu fundet ud af, at samme paradoks gælder for hasardspil: To kronisk tabsgivende spil kan kombineres til at blive en vinder. Man skal blot skifte imellem dem efter et bestemt mønster. Forbavsende
(Nature, Vol 402, 23/12-99, p. 864)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu