Læsetid: 2 min.

Gyldne laurbær til Madsen

14. januar 2000

*Forfatteren Svend Aage Madsen fik i går på sin bopæl i Risskov ved Århus at vide, at han vil få boghandlernes gyldne laurbær for sin roman, Genspejlet. Boghandlerne har for vane at passe den kommende prismodtager op og skabe en event med stor pressedækning. Information har for vane i samme anledning at minde om, at Tove Ditlevsen i sin tid anvendte laurbærbladene i madlavningen. Det yndede hun i al fald at hævde.

Computerprogram genererer prosa
*Lyrikeren Tomas Thøfner har lavet et computerprogram, kaldet HYPO, der ved hjælp af statistik og tilfældighed genererer nye tekster. HYPO bruger prosadigtene Hypoteser for to stemmer til at skabe de nye tekster ud fra. Digte som er skrevet af Tomas Thøfner og Morten Søndergaard. Programmet kan findes og downloades gratis fra Litteraturtidsskriftet Ildfiskens hjemmeside: www.ildfisken.dk/
hypo.html. Ildfiskens hjemmeside giver også adgang til digteren Morten Søndergaards remix og lyd til fem oplæsninger af digte fra Carsten René Nielsens digtsamling Cirkler: www. ildfisken.dk/carsten rene nielsen/remix.html

Politianmeldelse mod DR
*Folkebevægelsen for Frie Fagforeninger har meldt DR til politiet, fordi DR planlægger at sende tv-serien Plads Til Os Alle om den danske fagbevægelse gennem 100 år. De otte tv-udsendelser var først sponsoreret af LO, men ifølge radio- og fjernsynsloven må programmer i DR og TV2 ikke være finansieret af arbejdsgiverorganisationer, fagforeninger eller politiske partier. Derfor betalte produktionsselskabet Gekko Medieproduktioner otte mio. kr. tilbage til LO og fik i stedet Arbejderbevægelsen og Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv som sponsorer. Men det er stadig ulovligt, mener Folkebevægelsen for Frie Fagforeninger.

Københavnere
vil i kurbad
*Det nyåbnede Vandkulturhus i DGI-byen på Vesterbro melder fuldt hus til den første kurbadsaften lørdag den 15. januar, hvor 250 har tilmeldt sig. Badeglade københavnere får imidlertid en ny mulighed for at opleve en afstressende aften med svømning i olielampernens skær, dampbad, sauna og buffet lørdag den 29. januar. Derudover er den 12. februar, 4., 11., og 25 marts samt den 1. og 8. april afsat til kurbadsarrangementer.

Smashing Pumpkins uden manager
*To dage efter Smashing Pumpkins koncert i København, har den amerikanske gruppes manager, Sharon Osbourne, opsagt sit job. Osbourne, gift med hårdrockens gudfar Ozzy Osbourne, skriver i en pressemeddelelse, at bruddet skyldes helbredsmæssige årsager: "Billy Corgan gjorde mig syg," og hentyder til det mislykkede samarbejde med gruppens leder.

Dansk designudstilling i Belgien
*Det Danske Kulturinstitut arrangerer en udstilling med danske designprodukter på Museum voor Sierkunst & Vormgeving i Gent i Belgien. Produkterne spænder fra dansk designs guldalder med designere som Kay Bojsen, Kaare Klint og Poul Henningsen frem til nogle af de nyeste produkter fra designere som Nanna Ditzel, Ole Jensen, Bodil Mainz, Steen Mandsfelt Eriksen og Kasper Salto. Udstillingen åbner den 15. januar og slutter den 27. februar.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her