Læsetid: 2 min.

K'NYT

28. januar 2000

En moderne Rimbaud
*At Henrik Nordbrandt som modtager Nordisk Råds Litteraturpris hilses også i de andre nordiske lande velkommen. Ingen fortjener den bedre end han skriver Dagens Nyheter - og kalder ham en moderne Rimbau. Han sammenlignes med poeterne Gunnar Ekelöf, som han deler en optagethed af byzantinsk kultur med, og Werner Aspenström, som han deler en anekdotisk finurlighed med. Norske Aftenposten kalder ham en populær prisvinder med et lysende forfatterskab, men kalder det en uforståelig vurdering, at Pia Tafdrup i fjor blev indstillet frem for Nordbrandt.

Nørgård-opera op igen
*Holland House nyopsætter Per Nørgaards og Jacob F. Schokkings opera, Nuit des Hommes, på Musikteatret i Albertslund 12. samt 14.-16. marts - med nye sangere og musikere. Derpå turnerer forestillingen i Tyskland og England.

De Niro hædres i Berlin
*Amerikaneren Robert de Niro vil blive hædret med en pris for sit livsværk som skuespiller i næste måned på den europæiske filmfestival i Berlin. Ledelsen håber, han selv vil dukke op, men vil under alle omstændigheder vise en kavalkade med 12 af hans film.

Lunefuld undergrund
*En gruppe kunstneres protest forleden mod et stort PFA-byggeri af et 60 meter højt glastårn med kontorer og parkeringskælder ved siden af Den gamle By i Århus følges nu op af en pressemeddelelse fra museumsdirektøren, Thomas Bloch Ravn, der frygter uerstattelige skader, hvis den såkaldte prisme bygges. Han kalder undergrunden på stedet for særdeles lunefuld. Byggeriet har været på tegnebrædtet i ti år.

Alternativ til Ørestads-tv
*Tre af fire nye medlemmer i Danmarks Radios nye bestyrelse stikker en kæp i hjulet på Danmarks Radios planer om at flytte til Ørestaden. Politiken skriver, at Erling Aaskov, Hans Morten Rubin og Søren Krarup ønsker at se på alternative muligheder f.eks. en ombygning af TV-Byen i Gladsaxe, så de har et bedre beslutninggrundlag. DR-ledelsen ventes at kunne fremlægge planer for andre muligheder om ca. to uger.

Ny direktør på forlag
*Karsten Blauert er blevet ansat som ny administrerende direktør på Politiens Forlag. Han kommer fra en stilling som forlagsdirektør på Børsens Forlag og Møntergården. Tidligere har han været hos Gad og Aschehoug. Blauert afløser Johannes Ravn, der går på pension.

LO med på festival
*Roskilde Festival 2000 har fået en utraditionel samarbejdspartner, LO, der dermed vil støtte kulturelle værdier i samfundet på ikke-kommerciel basis. Konkret kommer samarbejdet til at munde ud i et stort projekt på festivalspladsen, hvor kunstnergruppen Cumulus skal bygge en 15 meter høj pyramide af omkring 1000 døre, der hver får malet et kunstværk på. Festivalen vil 29. juni til 2. juli byde på bl.a. The Cure, Chumba Wamba, Iron Maiden bands Pearl Jam, Flaming Lips og Smog. samt Willie Nelson. ritzau

Farver der ikke kan ses
*Hvorfor optræder farvede børn så sjældent i europæiske billedbøger? Det tema er blandt emnerne, der vil blive behandlet på en nordisk børnebogsmesse, der holdes for første gang, 18.-20. feb. i Øksnehallen i København. Den engelske forlægger, Verna Wilikins, holder foredrag med overskriften Farver, der ikke kan ses.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her