Læsetid: 2 min.

K'NYT

12. januar 2000

Lovlige MP3-filer
*De stærkt udskældte og i følge musikbranchen meget ulovlige musikfiler, der går under navnet MP3, har nu fået et lovligt forum på Internettet. På adressen www.musiconline.dk er det muligt på nuværende tidspunkt at downloade mere end 300 forskellige titler, men bagmændene fortæller, at det ikke kan gå hurtigt nok med at få udvidet repertoiret. beck

Peter Herforth forlader DR
*I forbindelse med DR's overvejelser om TV-Underholdningsafdelingens fremtid har underholdningschef Peter Herforth valgt at forlade DR TV. "Det er med stor beklagelse, men jeg føler, at det i den foreliggende situation har været et nødvendigt valg," siger Peter Herforth. Tv-direktør Bjørn Erichsen siger, at han gerne ville have haft Peter Herforth med i diskussionen omkring Underholdningsafdelingens fremtid, og at han derfor kun kan beklage, at DR ikke kan gøre brug af Peter Herforths erfaring.

Klager over byggeri ved Den Gamle By
*En række kulturpersonligheder, heriblandt Jesper Klein og Simon Rosenbaum har klaget til Århus Byråd over et planlagt højhusbyggeri umiddelbart op ad Den Gamle By. Ifølge klagerne vil højhuset totalt dominere gadebilledet i Den Gamle By.

Iransk lyrik
*Onsdag den 19. januar er der rig mulighed for at få indblik i moderne iransk poesi og litteratur og i forfatternes kamp for demokrati og ytringsfrihed. Jens Christian Grøndahl vil være vært ved en iransk lyrikaften i Møstings Hus på Frederiksberg, hvor skuespilleren Ulla Koppel vil læse en række af den kendte lyriker Simin Behbahanis digte. Derudover vil journalist og redaktør Parvin Ardalan og dissidentforfatteren Faraj Sarkuhi fortælle om det litterære liv i
Iran. Aftenen er arrangeret af Dansk Pen, Danske Skønlitterære Forfattere samt Dansk Forfatterforening.

Fyraftensfællessang
*Grundtvig-Akademiet inviterer hver anden torsdag fra d. 27. januar til den 6. april klokken 16.30 til fyraften-fællessang hos Kirkeligt Samfund i Farvergade i København. Sangene, der skal synges, er valgt af en stribe personligheder som Erik Grip, Marianne Floorman, Ebbe Kløvedal Reich, Bodil Nyboe Andersen og Bettina Heltberg, og disse vil dukke op til arrangementerne og begrunde deres valg.

Ny salmebog udskudt til 2002
*Uforudsete problemer omkring ophavsrettighederne er årsag til, at en ny salmebog tidligst kan komme på gaden i slutningen af 2002. "Salmebogen vil tidligst kunne tages i brug 1. søndag i advent 2002, og skulle det blive 2003, så vil det være nøjagtigt 50 år siden, vi fik den nuværende salmebog," siger Københavns biskop, Erik Norman Svendsen.

Råb og relationer i Roskilde
*Museet for Samtidskunst præsenterer endnu en krydsfeltproduktion. Denne gang er det lederen af det finske råbekor Petri Serviö, der sammen med det danske råbekor Tinnitus søndag den 16 januar præsenterer et nyt råbelydværk. Mellem den 15. januar og d. 12. marts byder museet på fem installationer/relationsmekanismer af kunstnerne Kjell Yngve Pedersen og Kartin Søndergaard. Museet lover, at man som besøgende vil blive involveret i en udvidet virkelighed, hvor alle sanser aktiveres.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her