Læsetid: 2 min.

K'NYT

7. januar 2000

Ikke et moderne hyl
*Arkitekt Henning Larsen (tv.) og Jens Bernsen, direktør i Dansk Design Center præsenterede i går centrets nye bygning. Ved presseforevisningen sagde Henning Larsen, at huset ikke er et "enestående moderne hyl, som man for tiden kan opleve andre steder". Opgaven har været at trække på det omgivende miljøs kvaliteter. Centret, der ligger mellem Tivoli og Glyptoteket, vil synliggøre og udvikle dansk design samt inspirere virksomheder til at gøre mere ud af design. Der er desuden cafe og museumsbutik, ligesom der skal være udstillinger.

Cubansk pris til dansk film
*Børnefilmen, Drengen der ville være bjørn, af den danske instruktør Anja Dalhoff har vundet førsteprisen ved Havanas 21. Internationale Filmfestival som bedste udenlandske film om Latinamerika. Filmen, der ikke har været vist herhjemme endnu, er en dramadokumentarisk fortælling om den 11-årige Pablo, der drømmer om at blive indviet som 'bjørn' og dermed blive landsbyens udvalgte repræsentant til at være i kontakt med guderne. Filmen vises i to afsnit på DR den 29. januar og den 5. februar.

Dansk film med Brandauer
*Et CNN-indslag fra det sønderbombede Sarajevo skabte inspirationen til spillefilmen The Zookeeper, der optages i Prag fra den 31. jan. Det lille danske selskab, Svendsen Film, har i fem år arbejdet på at få projektet op at stå. The Zookeeper får den østrigske stjerne, Klaus Maria Brandauer, i hovedrollen, og han suppleres af bl.a. den engelske skuespillerinde Gina McKee samt danskerne Ulrich Thomsen og Lasse Lunderskov. Budgettet er på knap 45 mio. kr., og over 60 pct. af pengene kommer fra udenlandske investorer.ritzau

Bournonville x 5
*Den Kgl. Ballet opfører i januar fem af August Bournonvilles hovedværker. Det sker under Bournonville-ugen den 22.-30. januar, som hylder den Kgl. Ballets mest indflydelsesrige koreograf. Festivalen åbnes med en nyopsætning af Kermessen i Brügge, der følges op med Napoli, Sylfiden, Konservatoriet og Et Folkesagn. Elever fra Det Kgl. Teaters Balletskole viser et særligt Bournonville-program, og foredrag om mesteren vil blive kombineret med diverse ballet-demonstrationer.

Zentropa-gymnasium
*Avedøre Gymnasium vil oprette en film-tv-multimedieklasse i samarbejde med filmselskabet Zentropa. Flere gymnasier tilbyder film og tv fire timer om ugen i 2. eller 3. g. Men på Avedøre synes man ikke, det er nok, og skolen vil derfor sætte kombinationen af film, tv og multimedie på skemaet fem timer om ugen i de to sidste gymnasieår og det nære naboskab med Zentropa i områdets filmby skal udnyttes, så eleverne kan supplere den faglige undervisning med praktiske erfaringer hos filmselskabet.

Øresunds kulturnerve
'En ny dansk/svensk Kulturavis ved navn Nerve, der henvender sig til Øresundsregionens beboere er kommet på gaden med sit første nummer. Avisen er gratis og indeholder foruden en kulturkalender artikler på både svensk og dansk om regionens kulturtilbud samt interviews med kunstnere, kändisser og andre godtfolk. Avisen kan hentes hos flyvebådene, Pilen, HT Terminalen og diverse cafeer og hoteller.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her