Læsetid: 2 min.

K'nyt

4. januar 2000

DR TV vil sende flere danske programmer
*DR TV vil forøge andelen af nye danske programmer i år 2000 fra 64 til 68 procent. Det fremgår af DR's program- og driftsbudget for år 2000. Det fremgår ligeledes, at DR i løbet af de seneste tre år har sendt 50 procent flere timer radio og tv - uden at få ekstra licensmidler. I forhold til 1999-budgettet har radioen planlagt en sendetidsforøgelse på 4.150 timer, mens DR TV's to kanaler udvider med 265 timer, stort set altsammen genudsendelser fra DR's arkiver. I forvejen sendes der 7.880 timer. DR's driftsbudget for år 2000 er sammensat af indtægter på i alt 2.801 millioner kroner, hvoraf licensindtægterne udgør 2.592 millioner. Udgifterne udgør 2.795 millioner, hvilket giver et overskud på seks millioner. DR forventer desuden at gennemføre investeringer for 175 millioner i 2000.

Høring om public service
*I anledning af Folketingets forhandlinger om et nyt medieforlig inviterer en række kunstnerforeninger til en høring om programindhold og public service i de danske medier. Høringen foregår mandag den 17. januar i Fællessalen, Christiansborg, talere og debattører er blandt andre Frederik Dessau, Arne Ruth, Mogens Vemmer, Georg Metz, Rumle Hammerich, Chr. Braad Thomsen og Lotte Tarp.

Rifbjerg skriver jernbanegalop
*Måned for måned i det nye år vil forfatteren Klaus Rifbjergs romanføljeton Herretur rulle ud ad DSB's skinner i DSBs passagermagasin Ud & Se. I løbet af året vil kapitlerne desuden blive samlet på www.dsb.dk, så man også kan følge med, selvom man ikke kører i tog hver måned.

Fernisering på Nettet
*Torsdag den 6. januar kl. 16 slår afsnitp.dk, det virtuelle udstillingsrum for visuel poesi, der åbnede i efteråret 1999, dørene op til sin 'år 0-version'. det sker med to-mands-udstillingen Gode intentioner med fælles computertegninger af Jasper Sebastian Stürup og Kristofer Hultenberg. Udstillingen viser en serie på 40 tegninger, hvor kunstnerne på skift har siddet ved samme skærm og tegnet på hinandens arbejde. Fernisering på www.afsnitp.dk

Erik Hagens på Arbejdermuseet
*Som en gave fra Ny Carlsbergfondet har Arbejdermuseet fået Erik Hagens' store maleri Jeg er tilskuer. Maleriet blev udført til Erik Hagens' udstilling i Arbejdermuseet, juli-september 1999. Billedet er nu ophængt i museets foyer.

Holmens Kirke indvier nyt orgel
*Onsdag den 5. januar kl. 20, fejres årtusindskiftet i Holmens Kirke i København med en musikgudstjeneste, hvor et nyt hollandsk kororgel indvies. Fløjtenisten Janne Thomsen spiller sammen med Zapolski Kvartetten værker af Bach og Gluck, der opføres korværker af Niels W. Gade.

MP3 fra TV-2
*TV-2 markerer indgangen til det nye århundrede ved at lægge en nyindspilning af sangen "Sænk mine skibe" ud på Internettet som gratis MP3-download. Dermed er TV-2 det første danske band, som udelukkende distribuerer en ny indspilning via Internettet. Sangen blev optaget på 96 digitale spor af Danmarks Radio i forbindelse med en koncert i Århus Festuge i september '99, hvor TV-2 optrådte sammen med RadioUnderholdningsOrkestret og Peter Schaufuss Balletten. Arrangør og dirigent er Nick Ingman, og indspilningen er produceret af Greg Walsh som gruppen tidligere har arbejdet sammen med. Sangen (som ikke findes på gruppens aktuelle cd Manden der ønskede sig en havudsigt kan fra i dag downloades fra
TV-2's hjemmeside på www.tv-2.dk. tobi

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her