Læsetid: 1 min.

K`nyt

25. januar 2000

Kritik får ny redaktør
*Isak Winkel Holm bliver ny redaktør på tidsskriftet KRITIK fra og med nr. 143, der udkommer til februar. Han afløser Nils Gunder Hansen. Winkel Holm vil indgå i det redaktionelle arbejde sammen med Frederik Stjernfelt.

Kulturfolks brev til PFA
*En række kulturfolk har sendt et åbent brev til PFA's bestyrelse for at hindre byggeri af et moderne højhus klos op ad Den Gamle Bys bindingsværkshuse i Århus. Byggeriet er netop konfirmeret i Århus Byråd - uden glæde, hævder underskriverne, idet det blev vedtaget i forrige byråds tid. Kunstnerne tæller Lykke Nielsen, Jesper Klein, Simon Rosenbaum, Troels Kold, Peter A.G.Nielsen, Lissa Ladefoged, Ivar Gjørup og Østjysk Musikforsyning. De foreslår, at PFA forhandler med byrådet om en anden placering af byggeriet.

Ny dansk da Vinci-pris
*Den danske dokumentarfilm Lyset, mørket og farverne - et indblik i Goethes farvelære er tildelt den amerikanske Leonardo da Vinci-pris for kategorien videnskabelige film og har desuden fået hædrende omtale for sin lydside, der er komponeret af Palle Mikkelborg. Filmen er instrueret af Marie Louise Lauridsen, Marie-Louise Lefévre og Henrik Boëtius. Prisen kommer lige efter, at fotografen Dirch Brüel har modtaget en tilsvarende for sit arbejde med filmen Magnetisørens sidste vinter. Begge film er produceret af Magic Ours Film.

Nomineret til radiopris
*Danmarks Radios litterære radioprogram, Alfabet, har nomineret syv danske bøger til årets romanpris, nemlig Jens Christian Grøndahls Hjertelyd, Vibeke Grønfeldts Det Rigtige, Claus Beck-Nielsens Horne Land, Svend Åge Madsens Genspejlet, Anne Marie Ejrnæs' Theas færd, Ida Jessens Sommertid og Astrid Saalbachs Den hun er. Otte udvalgte Alfabet-lyttere skal kåre en af disse. Prisen overrækkes d. 17. marts, forinden vil radioen portrættere de nominerede. I fjor fik Bent Vinn Nielsen Radioens Romanpris for En skidt knægt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her