Læsetid: 2 min.

K'NYT

21. januar 2000

Pengeproblemer i Hollywood
*På søndag uddeles The Golden Globe. I næste måned kommer
Oscar-nomineringerne. Men Hollywood er i krise. Filmene er gabende forudsigelige. Flere og flere producere går over i den uafhængige sektor, senest Joe Roth fra Disney-studierne. Årsagen er penge, mener forfatterne til to nye bøger om problemet. Chefredaktør på Variety Peter Bart og tidligere producer Bernie Brillstein er enige: En nye tids producere er så pengefikserede, at resultatet bliver både færre film og 'sikre' film, som skal være tv-egnede, sælge globalt, tiltrække McDonalds' og resultere i slipstrømme af ligegyldige dimser

Tom Jones på Midtfyn
*Popmusikkens mest velpræserverede frikadelle Tom Jones bliver et af hovednavnene på Midtfyns Festivalen i den første weekend af juli. Jones, som i 60'erne etablerede sig med sange som It's not unusual, What's new pussycat og Delilah erhvervede sig i sen-90'erne rocktroværdighed, og har senest fået kritiker- og forbrugersucces med cd'en Reload, hvorfra hans duet med The Cardigans på det gamle Talking Heads-nummer "Burning down the house" har toppet hitlisterne.

Kunstmesse i Herning
*Herning Kongrescenter anslår den fordringsløse stil i præsentationen af den årlige kunstmesse, hvor 35 gallerier fra hele landet udstiller - et jysk svar på den københavnske i Forum. "På kunstmessen er der ikke noget psykologisk pres eller forpligtende øjne i nakken: Og man skal ikke være professor i kunsthistorie for at få en stor oplevelse," skriver kongrescentrets direktør Gert Astrup-Jepsen. Nu er meningen jo først og fremmest også, at man skal købe, men det skulle der også være pæne muligheder for efter kataloget at dømme. Messen er åben 28.-30. januar.

Tid til alle tider
*Viborg Stiftsmuseum åbner den i dag en udstilling om tid, Se Tiden an, der for at blive i tematikken løber til sommertidens indførelse den 26. marts. Udstillingen tager sin begyndelse med vor tidsregning, viser tider, hvor solen og månen afgjorde tidsregningen, beskæftiger sig med årstidernes markeringer i form af fester, samt med tiden på langs ad livet: dåb, bryllup, begravelse. Den 27. marts rundes af med et foredrag af forstander Jens Roesdahl om tid og tidsopfattelse gennem tiden.

Politi afviser sag mod arbejderserie
*Danmarks Radio nu også politiets velsignelse til at vise tv-serien Plads til os alle om arbejderbevægelsens historie.
Sagen, som var anlagt af Venstres medieordfører Jens Rohde og Folkevægelsen for Frie Fagforeninger, er afvist. De havde anklaget DR for at overtræde loven ved at programsætte serien, som har fået støtte af Arbejdermuseet og Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv, fordi LO har stillet en underskudsgaranti for serien.

Svenn Eske Kristensen død
*Arkitekten, fhv. kongelig bygningsinspektør Svenn Eske Kristensen er død, 94 år. Blandt Svenn Eske Kristensens kendteste arbejder er Balticas bygning i Bredgade, ministerialbygningen "Tjæreborg" på Slotsholmen, højhusene på Bellahøj, og tappehallen på Carlsberg.

Danske Digtere i det 20. århundrede
*I gårsdagens Information bragte vi et interview med Anne Marie Mai, redaktør af den nye udgave af Danske Digtere i det 20. århundrede. Adressen på projektets hjemmeside fremgik ikke af artiklen, så den følger her: www.sdu.dk/hun/jhh/danskedigtere

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her