Læsetid: 2 min.

K'NYT

19. januar 2000

Kulturen skal spare 25 millioner
*De statslige institutioner under Kulturministeriet skal tilsammen spare godt 25 millioner kroner i det kommende år som konsekvens af den indgåede
finanslovsaftale. Millionerne skal primært findes ved at spare på indkøb og ved at reducere lønbudgetterne.

Århus Teater tjener penge
*Indeværende sæson på Århus Teater går så godt, at det forventes at teatret igen har en positiv egenkapital, når teateråret er omme. Mens sæsonen blev indledt med et underskud på egenkapitalen på 1,8 millioner kroner fik man med det højeste besøgstal i 15 år (135.000) høvlet underskuddet ned på 657.000, skriver Politiken.

Budskab til fremtiden
*300 kvinder fra Københavns Kvindedaghøjskole med forskellig kulturel baggrund udstiller indtil den 12. februar 100 små skabe i Københavns Hovedbibliotek. I hvert skab giver kvinderne udtryk for deres tanker og fremtidsdrømme gennem diverse installationer, skulpturer, grafik, tekst og foto. I et stort skab opfordres besøgende til at dele deres tanker om og håb for det nye årtusind.

Vilhelm Lauritzen vinder konkurrence
*Arkitektfirmaet Vilhelm Lauritzen har i konkurrence med ni andre danske arkitektfirmaer vundet Carlsberg A/S's og Gentofte Kommunes idékonkurrence om en ny bydel på Tuborg Syd, den tidligere bryggerigrund mellem Øresund og Strandvejen i Hellerup. I Vilhelm Lauritzens vinderforslag, som blev afsløret mandag, hedder det blandt andet, at forslaget "tager sit udgangspunkt i at skabe nye og stærke oplevelsesmæssige kvaliteter i byområdets møde mellem byen og vandet." De 10 bidrag kan ses i Gentofte Rådhushal til den 14. februar.

Da Vinci prisen til Dirk Brüel
*Dirk Brüel har modtaget den fornemme Da Vinci pris for sin fotografering af Magnetisørens femte vinter ved festivalen i Palm Springs i USA. Juryen, der bestod af ni af verdens mesterfotografer, kunne ikke blive enig om, hvilken af de tre finalister, der skulle vinde, så alle fik førsteprisen. Ud over Dirk Brüel blev prisen således givet til Janusz Kaminski for Saving Private Ryan og Gernot Roll for Der Grosse Bagarozy.

Når bits og bytes bliver kunst
*I november blev verdens første interaktive road movie, Englen, udgivet i Danmark - til stor begejstring hos anmelderne. Universet i Englen bygger på mere end 1.000 tegninger af tegneserieskaberen, Ole Comoll Christensen, og teksten er skrevet af forfatteren Michael Valeur. Fra den 21. januar til den 14. februar viser Københavns Hovedbibliotek en udstilling om Englen. Man vil kunne se tegningerne og billederne samt høre lyden fra værket. På fredag klokken 16 kan man også høre Michael Valeur oplæse udvalgte tekster og se Ole Comoll Christensen tegne englebilleder.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her