Læsetid: 3 min.

K`nyt

18. januar 2000

Elektronisk kunst på Vesterbro
*Projektgruppen Komponent, der består af en opfinder, en komponist, en rave-arrangør, en datalog og en sekretær, tager lørdag hul på en række arrangementer, der skal afsøge grænsefladerne mellem teknologi og kunst. Formålet er at skabe et kreativt møde mellem kunstneriske, teknologiske og filosofiske aktiviteter. Det første arrangement Musik i tanke og teknik vil fokusere på forholdet mellem lyd, musik og teknik. De fem, der skal udforske temaet, er T.S. Høeg, Carl Bergstrøm-Nielsen, Vagn E. Olsson og Jens Jacobsen. Det foregår lørdag den 22. januar på Vesterbrogade 107 b, kl. 14.

Hotel Pro Forma stiller prisopgave
*Det internationalt anerkendte performance-teater Hotel Pro Forma udskrev i går en prisopgave om fremtidens kunsthus i Ørestaden. Prisopgaven, der er åben for alle, skal belyse, hvordan det nye kunsthus kan komme til at fungere som et sted for nye kunstformer, der går på tværs af forestillingers og udstillingers præsentationsformer. Deadline for aflevering af prisopgaven er den 29. februar 2000. Flere oplysninger kan findes på www.hotelproforma.dk/orestad

Legat til grafikeren Inge Lise Westman
*Billedkunstneren Inge Lise Westman modtager Marie og Johan Vilhelm Andersens Legat på 25.000 kroner. Legatets bestyrelse skriver i sin motivering for prisuddelingen blandt andet, at "den grafiske kunst sætter sig spor overalt i hendes kunst, det vil sige også i hendes malerier og skulpturer. Også inden for grafikken træder hendes særlige begavelse og udtryksform meget fint og klart frem." Inge Lise Westmans kunst kan for tiden ses på Koloristerne i Den Frie Udstillingsbygning i København.

Kulturhus på Bornholm lukker
*Det frie Projekt og Kulturhus på Bornholm lukker med omgående virkning, og dermed mister 33 elever og tre aktiverede deres uddannelsestilbud. Lukningen skyldes ifølge bestyrelsen, at kulturhuset ikke har modtaget de forventede bevillinger, der var nødvendige for at føre foreningen og uddannelsestilbuddet videre.

Succes for biografen Gloria
*Den lille biograf på Rådhuspladsen i København havde i 1999 sit fjerde og hidtil bedste leveår. Der blev solgt omkring 50 procent flere billetter end året før. Ifølge direktør Erik L. Petersen fra Gloria Film skyldes fremgangen primært Tim Roths engelske I familiens Hjerte (The War Zone) - en barsk film om incest. Derudover har repremieren på Martin Scorseses Taxi Driver været en publikumssucces. Senest i slutningen af marts vil en omfattende modernisering af Gloria-biografen være afsluttet med blandt andet et nyt lærred og nye stole samt et computerbilletsystem.

Troldmandens svende
*"Sand skaberkraft opstår, når uensartede kunstneriske kræfter føres sammen. I to har bevist, at en plus en kan være større end to." Sådan lød de rosende ord fra lederen af TV-Drama, Ingolf Gabold, da han i går skulle motivere CaféTeater Prisen, der gik til lederne af Nørrebro-teatret Kalejdoskop, Mikkel Harder og Martin Tulinius. Gabold sagde også: "Prisen kan ses som et udtryk for et svendestykke, så nu kan I med rette kalde jer troldmandens svende."

En tot højt hår på nettet
*Torsdag springer Dr. Dante's Aveny som det første danske teater ud i cyberspace og transmitterer på nettet direkte fra premieren på frisørkomedien Højt Hår. Det er dog kun de første ti minutter af forestillingen, der kan ses på www.yahoo/-drdantehoejthaar.dk
Hvis man vil have resten med, må man gå i teatret på gammeldags maner

Den sene Edvard Munch
*Arken åbner den 29. januar udstillingen Edvard Munch: Det nære liv, med 100 værker, der blev til fra 1916 og frem til Munchs død i 1944. Det er den lyse og sensuelle Munch, hvis malerier gennemtrænges af sollyset, vi får at se. Billederne er skabt i Ekely, Munchs ejendom i udkanten af Kristiania, en gul schweizervilla med stalde, gartneri og park, hvor Munch havde trukket sig tilbage i et frivilligt eksil. Hans motiver i denne periode er de yppige modeller samt de allernærmeste omgivelser. Udstillingen kan ses frem til den 21. majlb

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her