Læsetid: 2 min.

Louisiana- inspiration

11. januar 2000

En ny suite, inspireret af kunstmuseet i Humlebæk, er Palle Mikkelborgs første orkesterværk i 15 år

Før koncerten
Trompetisten, komponisten, arrangøren og orkesterlederen Palle Mikkelborg, som i 1999 modtog Carl Nielsen-prisen, har skrevet et nyt værk for stor besætning. Det er hans første siden 1984, da han med Aura hyldede en anden prisvinder, Miles Davis, som da modtog Leonie Sonnings Musikpris.
Med det ny værk vender Mikkelborg tilbage til kunstmuseet Louisiana i Humlebæk, der allerede i 1972 tjente som inspiration for Mikkelborgs Louisiana Suite. Den var, som det ny værk, skrevet til Radioens Big Band, og Mikkelborgs ny opus er tidligere omtalt under samme navn, som dog nu er ændret til Dette er ikke en koncert, med henvisning til den nyligt afsluttede Magritte-udstilling.
Musikken er nyskrevet og referer i sine syv satser bl.a. til Andy Warhol, Asger Jorn, Carl-Henning Pedersen og Egill Jacobsen, men ikke til enkelte værker. En enkelt sats er dog overført fra den gamle suite, nemlig den om Giacometti.
Mikkelborg leder selv Radioens Big Band, men har ladet sin trompet blive hjemme - derimod medbringer han harpenisten Helen Davies og slagtøjspilleren Gert Sørensen, som begge er med i Mikkelborgs permanente trio.
Dette er ikke en koncert uropføres passende nok på Louisiana 12. januar kl. 19.30, og denne opførelse transmitteres direkte i radioens P2musik. Derefter følger koncerter i Musikhuset, Esbjerg den 13., Det kgl. Bibliotek den 14. og Magasinet, Brandts Klædefabrik, Odense den 15., alle tre dage kl. 20, og der sluttes i Musikhuset, Aarhus den 16. kl. 15.
Mens Louisiana Suiten fra 1972 aldrig blev udgivet på plade, vil den ny suite blive indspillet i studie til marts og publiceret af dacapo.

RBB i foråret
Mikkelborgs suite er det mest ambitiøse af Radioens Big Bands projekter i forårssæsonen. Der står dog også andet i orkestrets kalender for den kommende tid.
Allerede i denne måned turneres der i Sverige som markering af åbningen af Øresundsbroen, og Ole Kock Hansen leder her orkestret i et program med svensk repertoire af Lars Gullin, Jan Johansson og Bengt Hallberg. Det præsenteres på Kunstmuseet Arken den 30. januar kl. 15.
I februar spiller orkestret under chefdirigenten Jim McNeely i en uge på Ronnie Scott's i London i forbindelse med dronning Margrethes officielle besøg. Senere på måneden gennemføres orkestrets anden Thad Jones-konkurrence med afsluttende koncert på Det kgl. Bibliotek den 29. februar.
Endelig bringer marts et koncert- og studieprojekt med musik af pianisten Bill Evans, for en væsentlig del arrangeret af Jim McNeely, som også står for dette projekt. Det præsenteres ved en koncert på Det kgl. Bibliotek den 15. marts.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her