Læsetid: 1 min.

Aviser i aktion for Press

19. februar 2000

Sammen med en række andre medier overtager A/S Dagbladet Information det økonomiske
ansvar for månedsbladet Press - målet er at skabe et dansk kvalitetsmagasin

Fra vor egen
verden
En udsædvanlig mediekonstellation skal nu redde det kriseramte månedsblad Press.
Horsens Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad, Thura Film, Information og muligvis en større uddannelsesinstitution har dannet et konsortium, der står klar til at overtage udgiverrettighederne og ansvaret for den daglige drift af månedbladet Press.
Det er ikke lykkedes Press, siden månedsbladet relanceredes sidste år at tiltrække tilstrækkeligt med annoncører og løssalgskøbere - derfor det udsædvanlige samarbejde, hvis fællesnævner er ønsket om at bevare et medie for kvalitetsjournalistik og skabe et journalistisk miljø på tværs af mediegrænser.
"Press' særkende og stil skal bevares, men det skal have et løft. Målet er at skabe et dansk kvalitetsmagasin," fortæller Informations direktør Henrik Bo Nielsen.
Det løft består i første omgang i at få næste nummer af Press på gaden i midten af marts. Men i løbet af et år skal Press udvikle sig til en rentabel forretning.
Press' redaktion fortsætter som hidtil og redaktøren hedder fortsat Ivan Rod. Og det nye Press har samme udgangspunkt som hidtil - at servere dybdeborende og vedkommende journalistik.
"Vi får bedre vilkår for at lave det Press vi gerne vil i og med, at der er nogle andre, der går ind og trækker det adminitrative læs," siger Ivan Rod.
Rent redaktionelt forudser Ivan Rod et samarbejde på tværs af medierne.
"Man kan sagtens forestille sig, at en artikel i Press i en eller anden form kunne bringes som en nyhedsartikel i Information. Eller at noget af vores research optages på film i stedet for båndoptager og bringes som en dokumentar," siger Ivan Rod.
Den nye konstellation betyder, at der skydes godt en mio. kroner i Press.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her