Læsetid: 2 min.

Fædre-formand 'fri-kendt'

26. februar 2000

Peter Skaarup (DF) fortryder ikke sine angreb på uskyldig

Københavns Politi har opgivet at rejse tiltale for knivstikkeri mod formanden for Forældreforeningen - tidligere Fædregruppen - på Indre Nørrebro, Khalid Alsubeihi.
Det fik omfattende presseomtale, da Alsubeihi i september 1999 blev sigtet og sad isolationsfængslet i tre uger. På den politiske scene har især folketingsmedlem og borgerrepræsentant Peter Skaarup (DF) ihærdigt krævet, at Fædregruppen blev frataget sit offentlige tilskud.
Peter Skaarup mener ikke, at han har nogen anledning til at sige undskyld til Khalid Alsubeihi, eller at han har været for hurtigt ude med angreb på en mand, der ikke var tiltalt eller dømt.

Fremme i medierne
"Det har jo været fremme i medierne, at han har været bagmanden bag opgørene på Nørrebro. Også med brug af kniv. Når politiet ikke vil rejse tiltale, så må vi jo rette os efter det. Så er han jo uskyldig i forhold til retssystemet," siger Peter Skaarup.
Han mener fortsat, at Forældreforeningen på Nørrebro bør fratages offentlige tilskud. Ikke med henvisning til sigtelsen mod Alsubeihi, men fordi Forældreforeningen angiveligt står for muslimsk "fundamentalisme" og "ekstremisme".
I december skrev Peter Skaarup i en pressemeddelelse, at det var "uforståeligt", at indenrigsministeren ikke inddrog støtten på grund af sigtelsen mod Alsubeihi. Heller ikke på det punkt mener han, at han var for tidligt ude: "Man burde have indstillet støtten, indtil man havde fået afklaret, om der var tale om vold," fastholder Peter Skaarup.
Khalid Alsubeihis advokat Annette Fabricius-Bjerre bebuder et erstatningskrav mod politiet på 100.000 kroner med henvisning til "alt det, han har været udsat for". Normalt vil man efter tre ugers varetægtsfængsling kun få 18.900 kroner i erstatning.
Khalid Alsubeihi kalder de tre ugers varetægtsfængsling "det værste, jeg har oplevet i mit liv": "Jeg har skullet være en slags forbillede for at hjælpe de unge med at komme videre. Det har jeg ikke kunnet være efter sigtelsen og al den offentlige omtale," siger han og beklager den skade, som han mener sagen har gjort for hans arbejde med unge mennesker på Nørrebro.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her