Læsetid: 1 min.

FOLK

22. februar 2000

Luis Bunuel
*Luis Bunuel, spansk surrealistisk filminstruktør, en af filmskabernes største navne, blev født for 100 år siden. "Ej blot til lyst" var mottoet for de 30 film han skabte, og som alle svæver mellem virkelighed og drøm. "Den har ingen intention om at tiltrække eller behage tilskueren, tværtimod angribe ham," skriver han således selv i anledning af sin debutfilm Den andalusiske hund.

George Harrison
*Den trauma-ramte eks-beatle George Harrison har bedt retten i Hawaii om at forhindre et byggeri på to grunde i nærheden af hans feriebolig på øen Maui. Harrison frygter for sin sikkerhed efter to hændelser i december: En hjemløs kvinde blev fundet vaskende tøj og spisende pizza på hans bopæl på øen, og i London var han udsat for et overfald og blev stukket ned med kniv under et indbrud i sit hjem.

Goliath
*Professor Vladimir Berginer fra Negev Universitet i Ber Sheba, Israel, påstår, at han har fundet forklaringen på et af Bibelens største mirakler - Davids sejr over Goliath. Han mener, at mangeårig forskning beviser, at Goliath led af akromegali, en sygelig vækstforøgelse af kroppen, der også giver alvorlige synsforstyrrelser.

Løvehjerte
*Vestre Landsret i Viborg skal i dag afgøre, om en kvindelig ejer af en hundekennel med navnet "Løvehjerte" har overtrådt navneloven. Det er en mand, der lyder efternavnet Løvehjerte, der har anlagt sagen.

August Rodin
*Galleri Sajag i Paris planlægger at klone nye versioner af August Rodins Homo sapiens. I sidste uge købte galleriet gipsformen med tilladelse til at støbe 25 nye eksemplarer. Prisen for de nye afstøbninger er ukendt.

Redigeret af Yigal Romm

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her