Læsetid: 1 min.

Forfattere boykotter Østrig

5. februar 2000

*Det internationale Forfatterparlament, IPW, der arbejder for humanitær støtte til udstødte forfattere, siger nej til den nye østrigske regering. Parlamentet har tidligere arbejdet sammen med det østrigske kulturministerium som led i et Cities of Asylum Programme. Men en regering med et "så åbenlyst fremmedfjendsk parti er uforeneligt med ånden i IPW's arbejde," skriver de og afbryder derfor nu samarbejdet. Salman Rushdie og Václav Havel er ærespræsidenter i IPW, der desuden tæller navne som Claudio Magris, Harold Pinter og Jacques Derrida. Inf.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her