Med Jörg Haiders højreradikale Frihedspartis indtræden i den østrigske regering er det ekstreme højre for alvor kommet til magten i Europa. Mens nogle højreekstreme partier har formået at skrue ned for den mest rabiate retorik - og derved åbnet døren til magten - har andre holdt fast i den rendyrkede ideologi og forblevet ude i magtens mørke
*Norge: Fremskridtspartiet er næststørste parti i Stortinget, men holdes ude af den borgerlige mindretalskoalition. Partileder Carl Hagen agiterer for et norsk Norge.
*Sverige: Det eneste højreradikale parti Ny Demokrati mistede sine pladser i Riksdagen i 1995. Sverige plages af en velorganiseret gruppe ny-nazister.
*Storbritannien: Enkeltmandskredsene gør valg af ekstremister fra British Movement umuligt. Via grupper som Monday Club og Salisbury Group øves indflydelse på det konservative parti.
*Belgien: Ved parlamentsvalget sidste år fik det højre-radikale Vlaams Blok 10 procent af stemmerne. Partiet kræver Flanderns uafhængighed og amnesti for nazi-kollaboratører. Hver femte belgier erklærer sig i meningsmålinger for racist.
*Holland: Det højre-radikale Centrumparti mistede i 1998 sine tre mandater i parlamentet.
*Tyskland: Partiet DVU har plads i fire delstatsparlamenter, men ingen indflydelse.
*Frankrig: Front National blev sidste år spaltet mellem Jean-Marie Le Pens antisemitter og Bruno Mégrets araberhadere (MNR). Gaulist-udbryderne i RPF har med Charles Pasqua bevæget sig mod højre.
*Schweiz: Folkepartiet (SVP) er med 23 procent af stemmerne største parti og har en minister i den schweiziske forbundsregering. SVP er mod indvandring, EU og FN.
*Østrig: Ved valget i oktober blev Jörg Haiders Frihedsparti næststørste pari med 27 procent af stemmerne. Sidder i regeringen.
*Italien: Postfascisterne tager under partileder Gianfranco Fini afstand fra Jörg Haiders højre-populisme, mens det norditalienske separatistparti Lega Nord samarbejder med ham.
*Portugal: Intet højre-radikalt parti - men det rystede landet, at Hitlers 'Mein Kampf' i 1998 på få uger solgte 4.000 eksemplarer.
*Spanien: Ingen spor af Franco-tidens fascister. Racistiske demonstrationer og uroligheder.
*Polen: Højre-orienterede grupper blev udelukket fra regeringspartiet Valgaktion Solidarnosc (AWS) i 1998.
*Tjekkiet: Republikanerne røg ud af parlamentet ved valget i 1998. Racistiske demonstrationer mod sigøjnerne.
*Ungarn: Den højre-liberale koalition benytter det nationalistiske Parti for Ungarsk Sandhed og Liv som parlamentarisk støtte.