Læsetid: 2 min.

K'nyt

12. februar 2000

Gnags gør comeback
*Næppe havde den jyske rockinstitution Gnags modtaget den første ÆRESGRAMMY for "konstant og kompromisløst at have arbejdet på at have udforsket rockens muligheder", før gruppen overraskende annoncerer nyt album til udgivelse i starten af april. Titlen er Ridser, Revner Og Buler. Den første single sendes ud i næste uge. Og derefter venter 25 koncerter rundt i Danmark fra maj.

Strid om en million
*To af statens litterære institutioner er gerådet i konflikt om, hvem der skal fordele et beløb på en mio. kr. Dansk Litteraturinformationscenter har været vant til at fordele tilskudsbeløbet fra staten, øremærket til udbredelse af dansk litteratur i udlandet. Siden oprettedes imidlertid Litteraturrådet, som fik til lovfæstet opgave også at udbrede dansk litteratur i udlandet. Kulturminister Elsebeth Gerner
Nielsen har foreløbig valgt at lade rådet uddele pengene for år 2000, men vil ved udgangen prøve at få kompetencen tilbage til informationscentret.

Europæisk bog-politik
*Statens litteraturråd har udsendt sin handlingsplan for år 2000, hvoraf det bl.a. fremgår, at rådet vil satse på at etablere et europæisk samarbejde omkring litteraturpolitik. Således vil man invitere til en konference for at etablere et netværk, der bl.a. vil kunne sammenligne forskellige landes erfaringer med frie og faste bogpriser. Formand for Litteraturrådet er Thomas Harder.

Kritikerpris til Eva Koch
*De danske kunstkritikeres pris for 1999 vil næste fredag blive givet til billedkunstneren Eva Koch. Hun får dem for bl.a. sine videoer og dias, der viser mennesker i Storbyen, som er på rejse og på vej.

Havfruer til Hannover
*Vordingborgs performance-egnsteater gennem ti år, Cantabile 2, er indbudt til at optræde på verdensudstillingen EXPO 2000 i Hannover 26. juni-2. juli. Teatret spiller forestillingen Havfruer, der på tyskhar fået navnet Loreley. Scenografi ved Bjarne Solberg. Nullo Facchini har instrueret.

Det gode kulturmøde
*Kulturministeriet vil søge at samle og udveksle de mange gode erfaringer, der er gjort rundt om i landet i form af kulturelle møder mellem danskere og indvandrere. Projektet hedder Det gode kulturmøde og indgår i regeringens integrationspakke.

Roger Vadim død
*Den franske filminstruktør Roger Vadim døde fredag i en alder af 72 år. Vadim lavede film med bl.a. Brigitte Bardot og Jane Fonda i hovedrollerne, og han nåede i øvrigt at være gift med dem begge. I 1956 spillede Bardot hovedrollen i Og Gud Skabte Kvinden, mens Jane Fonda i 1968 havde hovedrollen i Barbarella. ritzau/AFP

Ingen tvivl om Goldbæk
*Oversætteren Henning Goldbæk har modtaget 20.000 gode, østrigske shilling for sin fordanskning af forfatteren Peter Waterhouses digtsamling, Tvivl om sporvogne, der i fjor udkom på Borgens Forlag i en ny serie med verdenslyrik. Det er den østrigske stat, som hvert år præmierer særligt vellykkede oversættelser, som har haft øje for Goldbæk, der også er kendt af Informations læsere som anmelder af tysksproget litteratur.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her