Læsetid: 3 min.

K'NYT

11. februar 2000

Digtoplæsninger ledsaget af cello
*Fire aftener i februar kan lyrikinteresserede lytte til digtere, der ledsaget af cellisten Inger Guldbrandt Jensen, læser op af egne digte. Tirsdag den 15. februar vil Pia Juul læse op fra Sagde jeg, siger jeg. Onsdag den 16. kan man høre Flemming Palle Jacobsens oplæsning af Misfat. Kristen Bjørnkjær lægger tirsdag den 22. stemme til Kærestesorg, og Pia Tafdrup vil onsdag den 23. læse op fra Dronningeporten. Oplæsningerne starter kl. 19 i Festsalen på Københavns Bymuseum, Vesterbrogade 59.

Danske tegnere udstiller i Berlin
*Seks danske tegnere udstiller tegneserier, der satiriserer over danskeres forhold til tyskere. Udstillingen Krautsalat bringer værker af Mårdøn Smet, Peter Kielland, Søren Behncke, Jan Solheim, Ole Comoll Christensen og Søren Mosdal. Som modsvar har den tyske tegner Bernd Hægar Hobohm, der er bosiddende i Danmark, lavet sit portræt af danskere set med tyske øjne. Udstillingen åbner i dag i seriebutikken Grober Unfugs galleri i Berlin-bydelen Kreutzberg.

Syltet film ud i biografsalene
*De seneste ugers kraftige medieomtale af Aage Rais' danske krigsfilm På fremmed mark ser ud til at give gevinst. Filmen får premiere den 24. marts under forudsætning af, at man kan få det nødvendige antal biografsale. På fremmed mark, der netop er blevet vist på filmfestivalen i Göteborg, har været tæt på at blive sendt direkte ud på video og tv, fordi indholdet er så kontroversielt, at producenten og distributøren næsten havde opgivet at få den lanceret til et biografpublikum.

Dansens Teater til 200 mio. kr.
*Et nyt danse-hus til 200 mio. kr. skal give Holstebros i forvejen høje kulturelle profil et yderligere løft. Det nye hus med plads til både ballet, skuespil og teater skal, hvis finansieringen falder på plads, opføres der, hvor Musikteatret ligger i dag. Det er balletmester Peter Schaufuss, der for to og et halvt år siden lancerede planen om et nyt balletkompagni i Holstebro, og arkitekt Kim Herforth Nielsen har omsat visionerne til en konkret model. Der bliver plads til 1.200 tilskuere. Orkestergrav og scene skal være af samme dimensioner som i Musikhuset i Århus. Dermed bliver det i fremtiden let at flytte forestillinger mellem de to kulturhuse. Målet er at slå dørene op til det totalt renoverede Musikteater i efteråret 2002, og selvom den finansielle løsning fortsat ikke er på plads, tror Peter Schaufuss på en hurtig afklaring.

Børnekulturkatalog
*Dansk børnekultur har fået sit eget katalog - et opslagsværk, hvor 102 institutioner, organisationer og myndigheder, præsenterer sig selv. Kataloget kan bl.a. bruges til at få overblik over, hvor man kan hente hjælp og vejledning inden for de forskellige børnekulturelle områder. Kataloget kan rekvireres gratis på 33 92 35 00. Yderligere oplysninger kan fås på www.kulturtilskud.min.dk.

Mifune på promotion tur
*Journalister, der står i kø for at interviewe, prime time dækning i nyhedskanaler som CNN og ABC og rygter om en Oscar nominering. Det er hverdagen for Søren Kragh-Jacobsen, der i disse dage er på en hektisk promotion tur i USA. Mifunes sidste sang har premiere i New York og Los Angeles den 25. februar, hvorefter den kommer op i en række af landets største byer. Hvad Oscar nomineringen angår, må vi vente i spænding til den 15. februar.

Wispelwey til Roskilde
*I anledning af 250 året for J.S. Bachs død turnerer den berømte hollandske cellist Pieter Wispelwey rundt i verden med Bachs seks cellosuiter. Turneen har bragt Pieter Wispelwey til Bruxelles, Buenos Aires, London, Paris, Lyon, Amsterdam og nu også Roskilde. Koncerten kan høres i Skt. Laurentii Kirke i Roskilde torsdag den 17. februar kl. 19.30.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her