Læsetid: 2 min.

K'NYT

4. februar 2000

Lars von Trier merchandise
*Zentropa udgiver nu i samarbejde med Flax Documentary alias kunstneren og tegneserietegneren Jakob S. Boeskov et tegneseriehefte, The Egghead Trap med satiriske versioner af alle Lars von Triers hovedfilm. Nået til Riget, som blandt andet fortalte historien om Lillebror, skifter Boeskov dog genre til fotomontagen, hvor der gås længere end Information nogensinde har gjort: Der mangler fuldkommen bjælke på Alexandra! inf.

Ny roman om Holger Mikkelsen
*Medio april udkommer romanen Frit løb af Tage Skou-Hansen på Gyldendal. Hovedperson er Tage Skou-Hansens fiktive følgesvend igennem snart en menneskealder, advokaten Holger Mikkelsen. Også Holger Mikkelsens ungdomskærlighed fra debutbogen De nøgne træer, Gerda, optræder i den nye roman, der som ramme har en bilferie i Frankrig, hvor de to atter føres sammen.

Litteraturkritiske dueller i KafCafeen
*Efter bølgen af populære lyrikoplæsninger byder Borgens Forlag på en ny type litteraturarrangement, hvor publikum oven i købet kan blande sig. Torsdag den 17. februar er det læsningen, der står i centrum, når Erik Skyum-Nielsen og Niels Frank går i kritisk duel om 90'ernes poesi live on stage. Den 23. marts krydses klingerne mellem Lars Bukdal og Per Aage Brandt, og foreløbig sidste seance bliver med Niels Lyngsø og Tomas Thøfner. Målet er at skabe et diskussionsforum for litteratur, hvor hver deltager på forhånd har udvalgt fire gode digte og ét mindre godt, og så er duellen allerede i gang.

Katrine Marie Guldager på tysk
*Den unge forfatter Katrine Marie Guldagers roman Det grønne øje er blevet solgt til
Eichborn Verlag i Tyskland.
Romanen kommer til at indgå i "Die andere Bibliothek", en serie, der redigeres for forlaget af Hans Magnus Enzensberger.

Otte kulturbyer i 2000
*Kulturbyfænomenet breder sig. I år er ni europæiske storbyer udnævnt til kulturby, nemlig Avignon, Bergen, Bologna, Bruxelles, Krakow, Helsinki, Prag og Reykjavik. Bergensernes kulturår, der åbner 17. februar, er delt ind i tre sæsoner: Drømmene, Vandring og Rummene med 1.000 arrangementer på 300 dage.

Chefskifte på Politikens Forlag
*Den hidtidige direktør på Børsens Forlag og Møntergården Karsten Blauert bliver ny administrerende direktør på Politikens Forlag. Han efterfølger
Johs. Ravn, der trækker sig tilbage, når han til marts fylder 65 år.

Bier og Gardell prøver igen
*Efter succesen med Den eneste ene genoptager filminstruktøren Susanne Bier atter samarbejdet med forfatteren og stand up-komikeren Jonas Gardell. Optagelserne til Livet er en schlager begynder til foråret.

Erling Bundgaard forlader TV 2
*Tidligere tv-journalist og studievært Erling Bundgaard forlader jobbet som administrerende direktør for den regionale TV 2-station TV 2/Østjylland, angiveligt fordi han har nået det mål, han have sat sig. TV 2/Østjyllands bestyrelsesformand Jørgen Lund beklager Erling Bundgaards afgang, men forstår det godt, udtaler han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her