Læsetid: 2 min.

k`nyt

1. februar 2000

DR's direktion beklager
*Ledelsen i DR lover ro og betænkningstid i sin bestræbelse på at blive forsonet med medarbejderne. I DR's personaleblad DRåben står: "Direktionen beklager meget, at det formelle samarbejde mellem DR's medarbejdere og ledelse er afbrudt. Vi respekterer selvfølgelig beslutningen fra stormødet i fredags og stiller en række projekter og opgaver i bero, indtil samarbejdet kan genetableres." Ledelsen skriver desuden, at stormødet har givet anledning til selvransagelse, både om hvad der er gået galt, og hvad der skal til for at forbedre samarbejdet.

'Hiroshima min elskede' på Kalejdoskop
*Marguerite Duras' kærlighedshistorie om mødet mellem en fransk skuespillerinde og en japansk arkitekt i Hiroshima får nyt liv på Nørrebroteatret Kalejdoskop. Fra den 11. februar vil det være muligt at opleve Camilla Hübbes og Maja Ravns sceniske fortolkning af Hiroshima min elskede. Forestillingen, der blandt andet bygger på Camilla Hübbes og Maja Ravns personlige oplevelser i Hiroshima, vises frem til den 4. marts.

Rifbjerg skal lave mere 'Hærværk'
*Forlaget Aschehoug tager til foråret hul på ny genre i Danmark. Her udgiver forlaget antologien Fortsættelser, hvor en række danske forfattere har skrevet fortsættelser til klassiske romaner, noveller og eventyr. Her kan man bl.a. læse Klaus Rifbjergs bud på, hvordan det går Ole Jastrau - hovedpersonen i Tom Kristensens roman Hærværk. Mette Winge skal skrive videre på Herman Bangs Ludvigsbakke, Bent Vinn Nielsen har fået Tage Skou-Hansens De nøgne træer, og Anne Marie Bjerg skal tage sig af Tove Ditlevsens Barndommens gade. Bogen indeholder ialt 16 tildigtninger a ca. 10 sider.

Noder på Internettet
*Hvis man er med på noderne, kan man bruge den dansk/amerikanske internet-nodebutik Amazing Music World, der kan levere noder lige så hurtigt, som man kan logge sig ind på sin computer. Internetbutikken er skabt og udviklet af musikerægteparret Inge Mulvad Eje og Niels Eje, der var trætte af, at det var så svært og langsommeligt at få fat på noder. www.amazingmusicworld.com. giver adgang til nodebiblioteket.

Dansk jury-medlem i Berlin
*Filmfestivalen i Berlin, der regnes for en af verdens førende, får et dansk jurymedlem. Det ærefulde hverv tilfalder den mangeårige leder af Filminstituttets udlandsafdeling Lissy Bellaiche, der i december forlod sin stilling i protest mod instituttets nye afmattede politik i forhold til de internationale festivaler. Udpegningen til jurymedlem er et klart udtryk for international respekt. Jury-formand bliver den kinesiske stjerne Gong-Li, og andre jurymedlemmer er den store polske instruktør Andrzej Wajda, skuespillerinden Marisa Paredes (Alt om min mor) og instruktøren Walter Salles (Central Station).Pim.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her