Læsetid: 2 min.

K'NYT

24. februar 2000

Seminar om etik og æstetik
*Det kgl. danske Kunstakademis Billedkunstskoler sætter med et fransksproget seminar fokus på filosoffen Jean-Francois Lyotard, der bl.a. har udgivet storværket Le différend. Seminaret Stridigheder inden for æstetik og etik vil bl.a. belyse de generelle aspekter ved Lyotards teori om stridigheders funktionsmåde.
Blandt oplægsholderne vil være den kosovoalbanske filosof Muhamedin Kullashi, der vil diskutere striden mellem den pacifistiske etik og den tapperhedsmoral, der er viet kampen mod uretten. Seminaret foregår den 25. og 26. februar i Festsalen på Det kgl. danske Kunstakademi, Kongens Nytorv 1.

Kunsterrefugium kan klare sig uden støtte
*Bestyrelsen for Kunstnerrefugiet San Cataldo har trukket deres ansøgning om tilskud for år 2000 tilbage. "Bestyrelsen er nu enig med mig i, at økonomien i refugiet er så sund, at de kan klare sig uden støtte fra Kulturministeriet," siger Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen. Refugiet har siden 1995 modtaget ca. 250.000 kr om året i offentlig støtte, men en nylig gennemgang af fondens økonomi har vist, at en stor del af tilskuddet var sparet op.

Reklamejingle blev til platinhit
*Biografgængere og tv-seere, har forelsket sig i det 25 år gamle Neil Sedaka nummer Love will keep us together, som indgår i DSB's reklamefilm for S-tog. Som konsekvens af de mange opringninger om, hvor man kunne købe musikken, har DSB sendt musikere og sangere i studiet for at indspille nummeret i sin fulde længde. Singlen har på kort tid solgt over 10.000 eksemplarer, og fredag den 25. februar får den overrakt en platin-plade på Østerport Station.

Pionerværk om svensk pressehistorie
*Et stort bogprojekt, der går ud på at skrive den svenske presses historie, er i fuld gang. Ialt 1.600 sider fordelt over 12 bind vil fortælle pressens historie siden 1600-tallet. Hovedredaktørerne er pressehistorikeren Per Rydén i Lund og ekspert i massemedieøkonomi Karl Erik Gustafsson i Göteborg. Første bind udkommer i oktober.

Sotheby's-chefer går af
*To af toplederne i det internationale auktionshus Sotheby's trækker sig ifølge New York Times efter afsløringer af muligt ulovlige aftaler med Christie's. De to auktionshuse, der betragtes som internationale hovedkonkurrenter, er mistænkt for siden 1992 for at have indgået aftaler på de kommissioner, de kræver af deres kunder, såvel sælgere som købere. Den ene af de afgående chefer er bestyrelseformand i Sotheby's Alfred Taubmann, der ejer 22,5 procent af aktierne.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu