Læsetid: 2 min.

K'nyt

19. februar 2000

Lyrikoplæsning i Café Wiuff
*På torsdag inviterer Café Wiuff på Jagtvej 68 i København til 'et sværvægtertræf' med fem lyrikere, der alle er aktuelle med nye udgivelser. Bo hr. Hansen har netop udsendt Knæk. Idiot. Eik, mens Nicolaj Stochholm, Thomas Boberg, F.P. Jac og Asger Schnack alle har samlede paperbacks af tidligere digtsamlinger på gaden. Arrangementet begynder kl. 18 og man bedes reservere billet på tlf. 35376085.

Pris til børnebog
*Kulturministeriet har tildelt forfatteren Martin Petersen sin årlige børnebogspris på 30.000 kr. Han får prisen for bogen, Med ilden i ryggen, der ifølge prisudvalget er "en velfunderet, gennemført og bevægende skildring" af en tysk drengs dramatiske flugt til smørlandet Danmark under 2. verdenskrig. Prisen overrækkes på Frihedsmuseet 23. februar. Prisudvalget havde også positiv omtale til følgende forfattere: Louis Jensen, Anders Johansen, Hanne Kvist, Bjarne Reuter og Kim Fupz Aakeson.

Pasta for sjælen i Aalborg
*Dansk-Italiensk Forening indleder i dag sin kulturfestival i Aalborg med en festaften i Huset i Hasserisgade med musik af Trio Furias, mad fra restaurant La Sardegna og fremvisning af Dante Olianas nye film om musiketnologen Fridolin Weis Bentzons udforskning af de sardiske trippelklarinetter, launeddas. Mandag og tirsdag spiller commedia dell'arte-truppen La Piccionaia Den forelskede tjeners latterlige heltegerninger i Jomfru Ane Teatret - og de kommende weekender byder bl.a. på folkesangerinden Lucilla Galeazzi (1. april), det visuelle teater Teatro Sfera di Om (11. april) og blæksprutte-børneteaterforestillingen Aquarium med Laboratorio Settimo i Aalborg Zoologiske Have (20-21. april). Billetter:
98 11 16 66.

Politi afviser anmeldelse
*Århus Politi har afvist en politianmeldelse fra Dansk Folkeparti af tidsskriftet Faklen. Anmeldelsen gjaldt en artikel, som Dansk Folkeparti mente rummede en opfordring til indvandrere om at anskaffe sig pistol til brug mod borgere og myndigheder, men politiet har skønnet, at artiklen intetsteds opfordrer til ulovligheder. Der er tale om et hypotetisk fremtidsperspektiv, hvor den yderste højrefløj har fået magten.

Politiske bogaftener
*To politikere er inviteret til at fortælle om deres bøger ved bogaftener i foreningen sfof i SFUs café, Blegdamsvej 24A, på Nørrebro. Marianne Jelved fortæller om sin bog, Alt har sin pris, torsdag d. 24. februar kl. 20. Anker Jørgensen taler om at skrive dagbog. Det sker 2. marts kl. 20.

Forestilling om Toftlund
*En forestilling om protestsangeren Jan Toftlund, Friheden tur/retur, får Københavnerpremiere i medborgerhuset Gimle 25. februar - med Lasse Helner, Benny Holst og Kell Dalager som optrædende.

Pyh! siger den lille bamse på cd
*Thomas Windings børnebogssucces Pyh! siger den lille bamse havde for nogle uger siden premiere i en yderst vellykket teaterversion på Det Lille Teater. Nu er forestillingen om den lille bamse og dens forældre foreviget på cd med Karina Skands og Freddi Larsens muntre bamsestemmer til glad musik af Jan Rørdam.
Eller som den lille bamse synger: "Her fandt jeg mig en lille sten/ en lille-bitte-finde-én. Hov, hvor er den?" amc

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her