Læsetid: 2 min.

k'nyt

16. februar 2000

Blå tirsdag om bogpriser
*Debatten om de faste bogpriser fortsætter ved et såkaldt blå tirsdag-arrangement d. 22. feb. i Palmehaven på Institut for Nordisk Filologi i København. I panelet sidder Michael Fibiger fra Konkurrencestyrelsen, som netop har udsendt en rapport om emnet, samt Villy Dyhr fra forbrugerrådet og professor Hans Hertel fra instituttet.

Unge hunde gør igen
*Junge Hunde har offentliggjort sit program for perioden 21. februar til 14. marts, hvor der spilles i Århus på Entré Scenen og i kulturhuset samt i Kanonhallen i København. Af nye projekter kan bl.a. nævnes forestillingerne Spor af liv (ved gruppen Inteferens) og den slovenske danser og koreograf, Valentina Cabros April Fools. Junge Hunde er et samarbejde om ny dramatik mellem spillesteder og produktionskontorer i ni europæiske byer plus de nytilkomne Paris og Bergen.

Europas førende i Vejle
*Den belgiske jazzguitarist, Philip Catherine, som af mange regnes for Europas førende, giver koncert, den eneste i Skandinavien, på Paraplyen i Vejle 26. februar. Danmarks Radio optager koncerten til senere udsendelse.

Børnemessen i Øksnehallen
*Skuespilleren Anne Marie Helger og kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen åbner på fredag kl. 10 den første store nordiske bogmesse nogensinde. Det sker kl. 10.15 i Øksnehallen i København, hvor weekenden byder på en overflod af aktiviteter. Comedievognen optræder med en Alfons Åberg-forestilling, og der vil være oplæsningsrum, børnebif, børnecafé, udstillinger med bogillustrationer og Storm P.-tegninger. Under baobabtræet læses historier fra de varme lande højt. Blandt de forfattere, der skal optræde, er Thomas Winding, Louis Jensen, Kim Fupz
Aakeson, Pernille Kløvedal Helveg, Rune Kidde og Iselin Hermann. Fra Sverige kommer bl.a. Siw Widerberg, Annika Thor og Ulf Stark, fra Island Thorarinn Eldján, fra Norge Mette og Philip Newth og fra Finland Alexis Kourus.

Ny leder på Hotel Proforma
*Teatret Hotel Pro Forma har ansat Paul-Philippe Pèronard som ny administrativ leder. Pèronard, der har arbejdet i forlagsbranchen, skal samarbejde med den kunstneriske leder, Kirsten Delholm.

Lyrik i Galopperiet
*Københavns Lyrikcafé indbyder alle interesserede til forårslyrik. Hver søndag inviteres enhver digter og enhver tilhører til at komme og forholde sig til dagens emne over en kop øl eller kaffe. Den 20. februar lyder opgaven på "Om ni dage", den 27. på "En sang". Arrangementerne fortsætter til udgangen af april. Der er gratis adgang.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her