Læsetid: 2 min.

K'NYT

15. februar 2000

PEN protesterer til Putin
*Til maj afholder International PEN for første gang sin årlige verdenskongres i Moskva. Som en opvarmning har PEN's arbejdende bestyrelse sendt et brev til Vladimir Putin, hvori man erklærer sig "rystet over at bevidne den grusomme skæbne, der påføres civilbefolkningen i den tjetjenske republik" og "i særdeleshed bekymret over undertrykkelsen af informationsfriheden under krigen." PEN udtrykker direkte til Putin sin bekymring over "de midler, De tager i brug for at forhindre mediers og journalisters forsøg på at sige sandheden." Brevet, der er underskrevet af International PEN's præsident, Homeros Aridjis, offentliggøres i umiddelbar forlængelse af sagen om den velanskrevne russiske korrespondent Andrej Babitskij, som er forsvundet i Tjetjenien efter at være blevet anholdt af de russiske sikkerhedsstyrker.

Filmhuset i Århus
*Filmhuset i Århus viser hver tirsdag i foråret igennem kvalitetsfilm gratis. Aftenens to film handler om bøger og ord. Drømmene i Bjæverskov, 1999, instrueret af Mariella Harpelunde Jensen er en halv times dokumentar om det lille bibliotek i Bjæverskov, og dets brugere. Via bøgerne får man et indblik i de tanker og ideer, der optager lånerne. Aftenens anden film, Jens Loftagers Ord fra 1994 er en skildring af ordets magt - og afmagt med blandt andet Salman Rushdie og Vaclav Havel. Tirsdag den 22. vises Jon Bang Carlsens to seneste film, Addicted to Solitude og Min afrikanske barndom.

Tom Waits til København
*Indenfor de næste uger kommer den amerikanske multikunster Tom Waits til København for sammen med instruktøren Robert Wilson at vælge skuespillere og musikere til sin opera Woyzeck, der får premiere på Betty Nansen Teatret den 14. november .

Helligåndshusets årlige boghøst
*Den 21. februar kl. 10.00 går startskuddet til Nordisk Antikvariats årlige bogudsalg i Helligåndshuset i København. I anledning af årtusindskiftet, der åbenbart kan være påskud for hvad som helst, er udsalget det største nogensinde, idet ca. 100.000 bøger udbydes til salg. Som traditionen byder efter det hollandske auktionsprincip med dalende priser for hver dag, der går. Er man ude efter en førsteudgave, skal man dog nok ikke vente til den 26., hvor udsalget slutter.

Det er kunstudstillingstid
*Lørdag den 19. februar kan man sætte kryds i kalenderen ved kunstudstillinger. Såvel Grønningen som Decembristerne har fernisering. Hos Decembristerne er der seks gæster: Kaspar Bonnén, Toni Larsen, Christian Lemmerz, Erik Liljenberg, Truls Melin og Marc Quinn. Gæster på Grønningen er den engelske billedhugger Anish Kapoor og danske Niels Bonde. Kataloget gør status over de internationale kunstnere, der har været gæster siden sammenslutningens første udstilling i 1915.

Sværvægtere ude med riven
*En tænketank, nedsat af Danmarks Radios medarbejdere har begået en artikel i DR's interne blad, hvor ledelsen kritiseres sønderlemmende for dens måde at planlægge udflytningen til Ørestaden på. "Planen er den lige vej til DR's tragedie," skriver tænketanken, der bl.a. består af journalistiske sværvægtere som Kurt Strand, Steffen Gram og Mogens Rubinstein. De er ikke imod en flytning, men anklager ledelsen for at 'dundre afsted i blinde'. Den vil senere komme med et konkret udspil til, hvordan ledelsen kan samarbejde med medarbejderne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her