Læsetid: 1 min.

Kunstnere vender sig mod Haider

10. februar 2000

*Rækken af europæiske intellektuelle, der vil boykotte Østrig vokser. Fornylig nedlagde den østrigske forfatter Elfriede Jelenik forbud mod, at hendes stykker opføres, og i Frankrig samler en række universitetsfolk og kunstnere underskrifter med appel til østrigerne. Andre kunstnere spørger, hvorfor de 73 procent, der ikke har stemt på Haider, skal isoleres? Den franske filosof Bernard-Henri Levy foreslår problemet løst ved at man boykotter alle officielle manifestationer og mangedobler det ikke-officielle samarbejde med østrigske teatre, skribenter og kunstnere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her