Læsetid: 3 min.

Labre grønne larver

29. februar 2000

Forkvinden for det tyske miljøparti skaber sensation: Gunda Röstel har smidt den ideologiske vadmelsdragt og har forvandlet sig til langbenet fotomodel

Image
BERLIN - Bare fordi man godt ved, at man burde spise håndtærsket, økologisk klid hver morgen - og hader privatbilisme, atomkraft, fastfood, mandschauvinister, forbrugerræs og alt det andet på den lange liste - kan man da godt gøre lidt ud af sig selv.
Være lidt chik.
Til daglig er den 38-årige Gunda Röstel en af De Grønnes to forkvinder, pæn uden at være pralende, men i sidste uge valgte hun at tilstå sin hemmelige pigedrøm i det tyske livsstilsmagasin Life & Style. Dengang ville hun være fotomodel.
Vi lader bladet berette om hendes fotosession: "Disse ben. Slanke, lange, velformede. I de knaldstramme, sorte læderbukser kommer de virkelig til deres ret, og de elegante pumps lader dem syne en anelse længere. Leende smider Gunda Röstel sig i den hvide læderstol, sekunder senere vrider hun sig rundt i en sofa. Utroligt: 'Det er jo rigtig sjovt!'"
Kvidrede den grønne miljø-snerpe og lod sig iklæde kølige hvide dragter fra Mani og Cerutti, en aftenkjole fra René Lezard og en lysende grøn silkekjole med matchende stola (en slags kortærmet skjorte uden krave) fra St. Emile. Billedserien fylder fem sider.
"Lange blikke kaster hun mod kameraet, alvorligt, koket, lidt uanstændigt, som ved et tilfælde glider stolaen ned ad hendes skulder," noterer Life & Style.
Gunda Röstel fortæller i artiklen, at hun har skabet fuld af tøj, at hun gerne betaler ekstra for kvalitet, og at moden er vigtigt for hende:
"Den styrker selvtilliden. Hvis jeg er ordentligt klædt, føler jeg mig sikrere."

Moden er vigtig
Da Life & Style kom på gaden, var Gunda Röstel sluppet af med sit kedelige øko-image. Alle måtte beundre hendes ben.
Den venstreorienterede avis Die Tageszeitung, der traditionelt står De Grønne nær, afklapsede hende straks som "dagens agurkehistorie".
Livsstilsmagasinet har flere gange haft held til at lokke politikerne i dyrt modetøj. Blandt andre har den socialdemokratiske forbundskansler Gerhard Schröder prydet forsiden iført italiensk jakkesæt og 220-kroners cigar.
Det billede - og de ti svulstige sider inde i bladet - afstedkom en alvorlig tillidskrise hos hans arbejdsduelige vælgere, der skal være glade for deres blå kedeldragt. Gerhard Schröder fik øgenavnet "cashmere-kansler", og måtte droppe både modeopvisninger og offentlig cigarrygning, før partiets image-konsulenter havde tilgivet ham.
Boulevardavisen Bild Zeitung forstod at påskønne billederne af den ny Gunda Röstel - Bild påskønner pr. refleks kvinder, der viser deres ben - men hun havde nu ikke tænkt sig at ende som en "cashmere-minister", advarede hun journalisten.
"Hvorfor egentlig minister," kom det spydigt fra Berliner Zeitung.

Kvindelige ynder
Så følte også den seriøse Süddeutsche Zeitung sig kaldet til en kommentar:
"Sort læder, røde lokker, hun kunne virkelig være blevet til noget. I stedet blev Gunda Röstel formand for De Grønne og øver sig sammen med (den anden grønne forkvinde) Antje Radcke i at overbevise (tv-journalisterne) Ulrich Wickert og Wolf von Lojewski om, at De Grønne nu vil give sig for aller-aller-allersidste gang (i regeringssamarbejdet med SPD)."
Men hvorfor har Gunda Röstel valgte at springe ud af klædeskabet netop nu? Ved hjælp af en tilpas lav tankegang kan man finde en såre naturlig forklaring i kalenderen - næste måned skal De Grønne vælge nye forkvinder/mænd, og så kan det jo ikke skade, at man har præsenteret sig fra sin bedste side.
Og nu vi er ved de kvindelige ynder: I denne uge forsøgte Bild helt af egen drift at peppe sin kandidat til posten som konservativ partiformand lidt op.
Generalsekretær Angela Merkel er CDU-græsrøddernes favorit, men mange (mænd) kan simpelthen ikke holde ud at se på hendes evigt nedadvendte mundvige og knap nok friserede kasserolle-hår. Derfor gav Bild tre modeklippere til opgave at gøre Angela Merkel lidt mere - nåja - lækker.
De var hurtigt enige: Hun skal forvandles til blondine.
"Et par reflekser, to toner lysere end hendes smukke, naturlige farve - og straks ser hun meget yngre, friskere ud," foreslog Udo Walz med salon i Berlin.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her