Læsetid: 3 min.

Mænds arbejdskultur skal knækkes

24. februar 2000

Hvis manderollen skal ændres, og mænd tage mere ansvar for omsorgsarbejdet - skal vi starte med at nedbryde den mandligt definerede arbejdskultur, lød budskabet på mandekonference

Den norske sociolog, Knut Oftung, fortæller om sidste gang, han besøgte sin hjemby og traf en gammel klassekammerat.
"Vi snakkede om løst og fast og om, at jeg lige var blevet far, og at jeg og min partner havde delt noget af barselsorloven. Han spurgte, om det ikke var kedeligt at gå hjemme, at stå op om natten, få gylp ned ad trøjen og alt det der. Jeg svarede, at det da både kunne være kedeligt og anstrengende." Derefter gik kammeraten for at passe sit skifteholdsarbejde, der foregik om natten i en varm, beskidt og lugtende hal på byens aluminiumssmelteværk.
Mens den ansete sociolog, der arbejder for det norske ligestillingsråd, stod og følte det som om, det var ham, der havde fået en bad deal.
Oftungs lille hverdagshistorie - som han fortalte på Ligestillingsrådets konference "Forsøger eller for sørgeligt" om marginaliserede mænd og mænd i forsøgerrollen i går - illustrerer det spænd en ny ligestillingsstrategi, der i højere grad inddrager mænds perspektiv, skal gabe over.

Mænd føler sig truet
For mens det på den ene side handler om at ændre en maskulint defineret arbejdspladskultur, hvis mænd i højere grad skal tage ansvar i familien - var kammeratens åbenbare skepsis over for Oftungs manderolle også et eksempel på ufaglærte mænd, der er på vej ud i en blindgyde.
"I de norske landdistrikter fortsætter marginaliseringen af mændene, fordi mange af de traditionelle mandejob forsvinder. Mændene føler, at deres maskulinitet er truet, samtidig med at det er helt uaktuelt for dem at arbejde på plejehjemmet eller i børnehaven. Men det er inden for den offentlige omsorg og pleje, der er behov for arbejdskraft. Endnu værre er det, at det for mange heller ikke er aktuelt at uddanne sig. Det er ikke maskulint for visse mandegrupper," siger Knut Oftung.

Præstationsræs
På konferencen fremhævede Oftung den norske model, hvor mænd har fire ugers obligatorisk barselsorlov.
"At arbejde i omsorgssektoren kræver en interesse for omsorg. Men den maskuline kultur er skabt uden for hjemmet - på arbejdsmarkedet, og man kan ikke bare sige: 'værsgo, interesser dig for omsorg'. Fire uger er ikke nok, men de har enorm symbolsk betydning," siger Oftung.
Samtidig er den norske model et middel til at ændre den maskulint definerede arbejdspladskultur, der bygger på konkurrence, præstation og positionering i forhold til andre mænd.
"Vi må ændre arbejdslivet, hvis vi vil ændre mandsrollen," konstaterer den norske ligestillingsmedarbejder.
I Norge er det stadig kvinderne, der i langt overvejende grad har deltidsarbejde, mens danske kvinder nærmer sig mændene, når det gælder om at tilbringe 37 timer eller mere på arbejdsmarkedet.
"At vi er noget dertil, at kvinder bliver en del af den maskuline arbejdskultur, er jo et meget godt incitament for kønnene til at danne fælles front i den fremtidige ligestillingspolitik, der handler om at ændre arbejdslivet," siger Knut Oftung.

Mænd er hjemløse
Mænd er ligeledes sårbare, når det gælder mere ekstreme former for social udstødelse.
Ifølge Preben Brandt, leder af hjemløseprojektet, Projekt Udenfor, udgør mændene 80 procent af de hjemløse i Danmark. 90 procent af gadetiggerne og 70 procent misbrugerne er mænd.
"Det kan der være mange årsager til. Men en af dem kunne være, at vi - os der laver normerne i samfundet - er mere tolerante over for kvinder. Vi er samtidig villige til at betale mere for, at kvinder holdes mere skadesløse over for tilværelsen end mænd," siger Preben Brandt.

Paragraffer nytter ikke
Det er ambitionen for den nye socialdemokratiske minister for ligestilling, Jytte Andersens, at det fremtidige ligestillingsarbejde i højere grad skal fokusere på nogle af de problemstillinger, der blev taget op på konferencen.
"Det er ikke paragraffer, der kan ændre måden, folk tænker på og agerer i forhold til hinanden. Det er jo forholdsvist nyt, at det her kommer på dagsordenen, fordi det for mænd har været en privat sag at have problemer. Men bliver det gjort til et kollektiv problem, er det også samfundet og noget vi politikere må sætte fokus på," siger Jytte Andersen.
- Men hører mænds perspektiv overhovedet hjemme i ligestillingsarbejdet?
"Vi er nået langt, når det gælder kvinders adgang til uddannelse og fleksibiliteten på arbejdsmarkedet. Kvinder er i dag så toptunede, at de er klar på jobbet et halvt år efter fødslen. Vi har stadig brug for kvindepolitik, men skal vi have fat i de unge, de etniske grupper og de marginaliserede, er vi nødt til at inddrage mændene," siger ministeren.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu