Læsetid: 1 min.

Ny Nabokov-filmatisering

24. februar 2000

Stilens mester og ordenes virtuose betvinger, russer-amerikaneren Vladimir Nabokov, er erfaringsmæssigt svær at filmatisere. Bedst lykkedes det for Stanley Kubrick med Lolita, værst var Fassbinders Despair. - Nu har den hollandske Marleen Gorris gjort et forsøg på at filmatisere Nabokovs fremragende roman Forsvaret om et skakgeni, der bliver sindssyg, da skakspillets kompositioner begynder at gennemtrænge hans dagligdag. The Luzhin Defense har John Turturro i titelrollen og Emily Watson som kvinden, der prøver at redde ham ud af skakkens labyrint. Gorris er kendt for den Oscarbelønnede Antonias verden. Pim.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu