Læsetid: 1 min.

Oskar Kokoschka og Alma Mahler

3. februar 2000

*En amour fou, kalder franskmændene det. En passioneret kærlighed mellem Gustav Mahlers rige, enke og den unge, fattige kunstner Kokoschka. Tre år kæmpede de om herredømmet. Han rasende jaloux på sin afdøde rival, hun foretrak at være en verdensberømt komponists enke, fremfor en ukendt kunstners kone. Det ender med et brud, og Kokoschka bestiller en dukke, en nøjagtig kopi af Alma, for at komme over tabet. Dukken ses i flere af hans værker. Østrigeren Hilde Berger har skrevet en roman om passionen: Ob es Hass ist, solche Liebe? Udkommet på Böhlau Verlag. Wien. 203 sider. Ill. 39,80 Mark.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her