Læsetid: 2 min.

Sundheds-forsikringer eksploderer

14. februar 2000

På et år er antallet af private sundheds-forsikringer tredoblet. Ventelisterne på de offentlige sygehuse er vores held, siger direktør

Flere og flere danskere tegner nu en ekstra forsikring for at kunne blive behandlet på et hospital, hvis uheldet eller sygdommen er ude.
Det visre oplysninger, som Information har indhentet fra tre at Danmarks største forsikringsselskaber.
Danskernes vilje til at tegne private forsikringer for behandling på et hospital kan være et tegn på, at opbakningen til den offentligt betalte sygesikring vakler.
"Hvis ikke, der var ventelister, kunne vi ikke sælge den her forsikring. I Danmark er det gratis at blive opereret på et hospital. Men ventelisterne viser, at sygehusene har svært ved at honorere borgerne krav," siger Søren P. Espersen, pressechef i Danica.
Det er netop Danica, der har mærket den største stigning i antallet af solgte sundhedsforsikringer. Per første januar 1999 havde Danica tegnet cirka 2.500 sundhedsforsikringer. I år ligger tallet på 8.500. Der er stadig tale om små tal, men fremgangen er godt 300 procent.
Det er først og fremmest virksomheder, der i konkurrencen om at skaffe kvalificerede medarbejdskraft ønsker at tilbyde medarbejdere en sundhedsforsikring ved siden af de kendte tilbud om en pensionsforsikring og en gruppelivsordning.

En for alle
Hvor det først var topfolk, som virksomheden tegnede sundhedsforsikringer for, så omfatter den typiske Danica-pakke nu alle medarbejdere. Allerede i dag tjener Danica penge på sin sundhedsforsikring, selv om den kun omfatter 8.500 personer. Søren P. Espersen forudser, at udviklingen i de kommende år vil føre til, at mellem ti og tyve procent af danskerne tegner en sundhedsforsikring.
To andre af de store forsikringsselskaber følger nu i Danicas fodspor.
"Tidsånden er med os. Det her kunne ikke have ladet sig gøre for bare fem år siden. Danskerne accepterer i højere grad, at det her foregår,"
siger afdelingsdirektør i Tryg Baltica, Søren Rasmussen.
Tryg Baltica begyndte i 1999 at tilbyde såkaldte hospitalsforsikringer, og i dag er der solgt omkring 2.000.
"Hvis vi ser på de tilbud, virksomhederne beder os om at give på pensioner og andre forsikringer, så kan vi se, at flere og flere virksomheder ønsker at supplere pensionsforsikringen med gruppeliv - og som noget nyt også med en hospitalsforsikring," siger Søren Rasmussen, der tror, at det hænger sammen med den lange ventetid i det offentlige.
Også Top Danmark tilbyder nu sundhedsforsikringer, når de sender tilbud ud til virksomheder.
"Vi ved fra undersøgelser, at danskerne gerne vil betale mere i skat, hvis de kan være sikre på, at pengene går til sundhedsvæsenet. Så folk er interesseret i at betale for deres sundhed. Virksomhederne er på deres side interesseret i, at de ikke skal mangle en af deres medarbejdere alt for lang tid i forbindelse med sygdom," siger direktør Christian Sagild.
Sundhedsforsikringen er den anden nye type af forsikringer inden for sundhedsområdet. 200.00o statsansatte har allerede tegnet en forsikring mod kritisk sygdom, og HK er på vej med en lignende ordning. Generelt fører forsikringerne til udbetaling af 50.000 til 10o.000 kroner i tilfælde af en række nærmere definerede sygdomme.
En sundhedsforsikring koster mellem 1.000 og 2.400 kroner om året. I Danicas tilfælde dækker den hospitalsudgifter på op til 600.000 kroner. Den omfatter kirurgisk behandling på private hospitaler eller klinikker samt relevante forundersøgelser.

Side 4: Sundheden privatiseres

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her