Læsetid: 2 min.

'Verden er ikke nok'

22. februar 2000

Tyske rockerklubber samler kræfter til kampen om de kriminelle markeds-andele - foreløbig er kampen fredelig

Tysk politi er bekymret, efter at rockergruppen Hells Angels ved en række fusioner med andre grupper med ét er blevet Tysklands største.
Over hele verden findes der flere end 150 Hells Angels-klubber. 22 af dem hører hjemme i Tyskland. Efter at den største tyske MC-bande 'Bones' i november sluttede sig til Hells Angels med 16 såkaldte chapters, d.v.s. lokale grupper, er verdens mest betydningsfulde rockergruppe nu også nummer ét i Tyskland. Tidligere havde HA kun fem chapters og var dermed forholdsvis lille.
"Bones var interesserede i den internationale dimension," formoder en tysk politimand i Hannover om deres motiv for fusionen.
Deres sammenlægning offentliggjorde de med en dobbeltsidet annonce i bikerbladet Biker News under titlen: "The world is not enough" (Verden er ikke nok).
Næsten samtidigt blev 14 chapters af Gelbe Ghostriders og tre andre små lokale grupper medlemmer af Hells Angels' ærkefjender, Bandidos.

Frygter for rockerkrig
Banderne har samlet deres tropper og deres indflydelse på kriminaliteten i Tyskland. Prostitution, våben- og narkohandel eller hvidvaskning af penge: Motorcykelbanderne har forbindelser i miljøet. Chefen for den tidligere Bones-klub Hannover regnes f.eks. for at være en af de 20 mest indflydelsesrige ledere i Tysklands Red Light District.
Frygten for en rockerkrig i Tyskland om andele på det kriminelle marked er begyndt at sprede sig.
Men politiet forestiller sig også, at banderne kan eksistere fredeligt side om side med hinanden, for kun på den måde kan de bedrive deres kriminelle forretning i fred og ro.

Stilhed før stormen?
I begyndelsen af februar mødtes efterforskningsfolk fra hele Tyskland i Düsseldorf, fordi situationen nu regnes for alvorlig.
Der er ikke rekrutteringsproblemer hos MC-banderne, og igen og igen finder man ved razziaer nye våben og sprængstof. Hagen Jester, et tidligere medlem af ledelsen i Bones, har taget bladet fra munden i fængslet.
Han fortæller, at bander overtager legale skytteforeninger for at få våben og ammunition. Og taktikken virker. Da man beslaglagde 16 våben ved en razzia i Essen, blev man nødt til at give det tilbage til ejeren, fordi han var leder af en sådan skytteforening. Han havde dermed tilladelse til våbnene.
Hagen Jester påstår desuden, at en politimand i Speyer har fået penge og gaver fra MC-grupperne og har derfor givet hemmelige informationer og forsinket efterforskningen af deres medlemmer. I øjeblikket foretages der en undersøgelse af politimandens forhold.
Hagen Jester selv er blevet erklæret lovløs af sine tidligere 'brødre', fordi han har sladret til politiet.
Bones har lagt hans billede på Internettet og har i teksten skrevet "See you in Hell".
Angiveligt skal der være en dusør på 400.000 kroner på ham, udlovet af hans gamle kammerater.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her