Læsetid: 2 min.

K`nyt

30. marts 2000

Stig Rossen i ny dansk musical
*Danmarks internationale musicalstjerne Stig Rossen får som høvding Algot en af hovedrollerne i en ny dansk musical om Egtved Pigen. Det er første gang siden 1993, Stig Rossen er med i en dansk musical på dansk grund. Nationalmusicalen, der skal opføres i Vejle og Århus og formentlig på turné rundt i landet, kaldes med et budget på 4,5 mio. kr. den største folkelige år 2000-markering i provinsen. Teksten er skrevet af Ebbe Kløvedal Reich, og musicalen har premiere den 3. november. Egtved Pigen er et af Danmarks mest berømte fortidsmennesker. Hun dukkede frem af den jyske muldjord i 1921, men ingen kender bronzealder-pigens historie.

Nordisk litteratur under lup
*Under parolen "Poeterne samler Norden til eet rige" afholder KunstCentret Silkeborg Bad på lørdag den 1. april 'Nordisk Poesisymposium'. Det vil være muligt at møde en række kendte forfattere og poeter fra de nordiske lande, og udover oplæsninger og udstilling lover arrangørerne overraskende poetiske eksperimenter til de fremmødte. Biletter kan reserveres på telefon: 8681 6329

'Dansk Kunstmesse 2000' i Hillerød
*Kunstinteresserede kan i weekenden lægge vejen forbi Frederiksborghallen, hvor Kunsthandlerforeningen afholder 'Dansk Kunstmesse 2000.' Udover traditionel dansk malerkunst og mere abstrakte billeder af bl.a. Carl-Henning Pedersen, Jens Birkemose og Robert Jacobsen udstilles skulpturelt glas og unikaarbejder. Udstillingen er åben fredag til søndag.

Ikke kun for sjov
*Ti nordiske kunstnere byder på søndag den 2. april fra kl. 14-20 på performance, musik, video, diasshow, mad og brændevin i Frederiks Bastion i København. 'Not just for fun - part two' er en fortsættelse af et samarbejde på Island sidste sommer. Kunstnerne markerer, at de nu udgiver en fotobog samt en cd, men på foreningens hjemmeside: www.notjustforfun.dk kan allerede nu ses levende billeder fra tidligere happenings.

Film til flittige fødder
*Kræftens Bekæmpelse holder på søndag den 2. april landsindsamling. Indsamlere får en fribillet, der frit kan benyttes til en af 11 udvalgte film - og der er stadig brug for flittige fødder. Tilmelding som indsamler kan ske på telefon 7026 2000 døgnet rundt eller: www.cancer.dk

Nordbrandt først i næste uge
*I avisen i går fremgik det fejlagtigt, at forfatterne Henrik Nordbrandt, Dorrit Willumsen og Pia Tafdrup optræder i Rundetårn i aften. Den korrekte dato for arrangementet er på næste torsdag den 6. april kl. 20. Vi beklager.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her