Læsetid: 2 min.

K'NYT

16. marts 2000

Stort underskud på Gyldendal
*Gyldendal-gruppens resultat for 1999 før skat blev et underskud på 15,6 mio. kroner mod et overskud på 5,6 mio. kroner i 1998. Årets nettoomsætning var ellers på 554,7 mio. kr, en fremgang på 117,1 mio. i forhold til sidste år, som dog hovedsagelig kan henføres til tilkøbte virksomheder. Renset herfor er omsætningen steget med mere beskedne 28,9 mio. kr. Resultatet er skuffende og karakteriseres af bestyrelsen som utilfredsstillende. I slutningen af november forventede forlagskoncernen et underskud på 10-12 mio. kr. Det større underskud skyldes angivelig langsigtede investeringer på i alt 135 mio. kr. i Munksgaard-aktiviteter og i et nyt avanceret distributionsanlæg i Haslev. Det tilkøbte Nordisk Bog Center gav et underskud på 6,6 mio. kr., da rationaliseringer ikke som forventet slog igennem i 1999. Munksgaard-aktiviteterne er påvirket af engangsudgifter på 17,6 mio. kr. i 1999. Reguleres der for disse poster, gav Munksgaard et overskud på 18,0 mio. kr. oplyser Gyldendal.

Edderkopsagen er også en bog
*Den 26. marts begynder DR-tvs nye store serie om Eddderkopsagen, og med forventet timing udsender forlaget Thaning og Appel i den forbindelse journalist på Social-Demokraten, Anders B. Nørgaards bog fra 1953 om den omfangsrige korruptions-, sortbørs-, falskspil-, og - muligvis - mordsag. Bogen udkommer 17. marts. I tv-serien, der sendes i seks afsnit, spilles den unge journalist på Social-Demokraten af Jakob Cedergreen.

Multikultur i Canada
*Canada er ét af de få multikulturelle samfund i verden, hvor mangfoldigheden af etniske grupper ikke har skabt voldelige konflikter. Befolkningen af immigranter har permanent været tvunget til at finde politiske løsninger på kulturelle konflikter. Disse erfaringer forsøger et seminar på Københavns Universitet Amager i morgen at udnytte. En række canadiske og franske universitetsfolk, filosoffer og politiske rådgivere beretter, Seminaret begynder kl. 9.30 og finder sted i rum 6.1.66. Yderligere oplysninger hos arrangør Lise Toft, Nordic Association for Canadian Studies, på litoft@hotmail.com

Cinemateket udstiller Die Asta
*Det var ikke kun som stumfilmsstjerne, Asta Nielsen udtrykte sig kunstnerisk. Hun malede også, og Cinemateket på Det danske Filminstitut i København udstiller fra den 17. marts til 2. april hendes collager, suppleret med effekter fra Filmmuseets samlinger. Samtidig vises fem Asta Nielsen-film.

Forfatteren med nyt ansigt
*Dansk Forfatterforenings medlemsblad Forfatteren har fået ny redaktør, Trisse Gejl. Det afspejles i en ny lay-out, samt i indførelsen af en klumme på bagsiden. Der er tema om litteraturens plads i det moderne mediebillede i anledning af det kommende medieforlig.

Gå ned med Titanic
*Flere og flere briter ønsker at blive begravet til mere moderne musik end Chopins sørgemarch eller Bachs orgeltoner. Den nye tendens tog fart efter prinsesse Dianas begravelse, hvor Elton John spillede en særlig version af sin egen Candle in the Wind, som han kaldte Goodbye Englands Rose. Nettjenesten Dotmusic kan berette, at Robbie Williams Angels er den mest ønskede melodi. Andre ønsker Frank Sinatras My Way eller My Heart Will Go On fra filmen Titanic.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her