Læsetid: 2 min.

K'NYT

15. marts 2000

Det gamle guld
*Danmarks Radio, der i år fylder 75 i medgang og modgang, fejrer bl.a. begivenheden ved 27.-31. marts at lade lytterne bestemme, hvad der skal sendes mellem kl. 19 og 21. De kan vælge mellem 59 gyldne oplevelser fra arkivet, f.eks. Sonja fra Saxogade, Dr. Lieberkind, fodbold, Passer, Ryg og Kaas eller Skærmydsler af Gustav Wied. Om lørdagen er der galla-show fra Forum med Otto Leisner som vært. Radiodage og stjernestunder hedder en udsendelse samma dag på P1.

Dansk opera til Tyskland
*Komponisten Lars Klits kammeropera, Den sidste virtuos, vil få premiere på Staatstheater Darmstadt d. 19. april. Operaen havde urpremiere for seks år siden på Den Anden Opera. Operaen er præget af, at Klit også er rockmusiker, idet den blander klassisk musik med elektrisk forstærkede instrumenter og computerlyde. Den er skrevet over en tekst af Sanne Berg.

Noel Gallagher går solo
*Noel Gallagher fra Oasis indspiller ifølge engelske aviser numre til et soloalbum. Samtidig udtaler han, at han vil holde lavere profil i rockgruppen og på en kommende cd - den femte - egentlig helst blot vil stå i gruppen med sin guitar uden at synge.

TV2 får endnu en kanal
*TV2 får - ligesom Danmarks Radio allerede har - en ekstra tv-kanal. Bestyrelsen har givet grønt lys for en satellittransmitteret kanal, der skal tiltrække unge seere - og dermed formentlig en del reklamekroner. Det sker til efteråret.

Koncertsal er nedslidt
*Tivoli vil have et større publikum og tjene flere penge, fremgår det af et salgsmateriale, hovedaktionæren Carlsberg har offentliggjort i forbindelse med, at bryggeriet vil sælge aktieposten på 43 procent. Man vil satse på nye initiativer, som vil tiltrække især børnefamilier uden for sæsonen. Øresundsbroen forventes at få flere svenskere til at fylkes i haven, der åbner 14. april. Hvad der skal ske med Tivolis Koncertsal, som er nedslidt, overvejes.

Forestilling om angst
*Angst kan få livet til at smuldre, eller man kan lære at leve med sin angst. Over dette tema har journalist Ulrikke Moustgaard og performeren Joost Alexander skabt en multimedie-performance, hvor en radiomontage kombineres med visuel scenekunst. Forestillingen Angst kan opleves 22.-26. marts, alle dage kl. 20, i Terra Novas Live Art Room, Enghavevej 42 på Vesterbro.

Viggo Rivad om Cuba
*Fotografen Viggo Rivad er 22. marts kl. 19 i SID's lokaler, Saltværksvej 68, i Kastrup, hvor han vil fortælle og vise billeder/dias fra en rejse til Cuba i 1999. Fri entre.

Det var som syv
*To prisbelønnede kortfilminstruktører besøger Filmhuset, Mejlgade 55, Århus kl. 19 d. 23. marts. Marianne Olsen Ulrichsen kommer med filmen Kom, om en ældre dames rejse tilbage til ungdommen. Trods længden på kun fem minutter har den affødt syv artikler i det århusianske filmtidsskriftet p.o.v. samt adskillige priser. John Lawlord fra Orland kommer med filmen Sun, der beskriver en familie på syv på ugens syvende dag. Den syv-årige søn siger syv ord. Arrrangementet er gratis.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu