Læsetid: 2 min.

K'NYT

9. marts 2000

Roser til Ruders
*Komponisten Poul Ruders' opera, Tjenerindens fortælling på Det Kgl. Teater, får en stort set begejstret modtagelse af anmelderne. Jyllands-Posten kalder den en stor og rystende opera, "som vil blive spillet ude i verden også." Berlingske Tidende finder den "vellykket i al sit grumme sortsyn" og sparer ikke på roserne, der også omfatter dirigenten Michael Schønwandt. B.T. ryster op med de seks mulige stjerner, mens Ekstra Bladet giver fem af seks. Et stærkt og voldsomt værk, men også på nippet til 'overkill', mener anmelderen. Aktuelt taler om et brag af en opera og kan ikke påpege svagheder overhovedet. Det kan Politikens Jan Jacoby, der står på to ben, idet han finder produktionen "overvældende stærk og effektiv", men også, at noget af det, han har hørt, er "virkningsfuldt på en noget udvendig og kuldslået måde".

Ris til kvinder
*Den nye kvindepolitiske bog, Nu er det nok, så er det sagt, får knubbede ord med på vejen af flere medsøstre. Anita Bay Bundegaard kalder i Politiken bogen "en gang tonedøv klynk og skrigeri," og skriver, det er uklart, hvad klagesangen går ud på. Den er i øvrigt både umoden og forkælet. Enkelte bidrag finder nåde, men "resten svælger i pinlige almindeligheder". "Småt brølt, kvinder", skriver Liselotte Wiemer i Berlingske Tidende. Hvis der er tale om et nyt oprør, er det det mest flinkeskoleagtige, jeg længe har været ude for, skriver hun og slutter: "Måske skulle man overveje at blive ko? Så kunne man da møde lidt egentlig, regulær galskab!" I Aktuelt er Jette Hansen mere venlig og kalder bogen et bevidsthedsmæssigt nybrud i tiden.

Spottag som Woyzeck
*Betty Nansen Teatret har løftet sløret for, hvem der skal spille med i det med store forventninger imødesete skuespil, Woyzeck, af Robert Wilson og Tom Waits. Jens Jørgen Spottag skal spille titelrollen, og de øvrige medvirkende er Ulla Henningsen, Kaya Brüel, Hanne Uldal, Morten Lützhöft, Morten Eisner, Lars Knutzon, Benjamin Boe Rasmussen, Ole Thestrup og Tom Jensen. Teatret leder fortsat efter penge til den dyre opsætning, der er en opfølger på succes'en, The Black Rider.

Hård kritik af Nissen
*Danmarks Radios generaldirektør, Chr. S. Nissen, er skydeskive i en usædvanlig skarp leder i dagbladet Politiken (8. marts). Han kritiseres for inkompetent ledelse på virksomhedens faglige felt: "Af lutter mangel på håndelag er man ude af stand til at præstere den kombination af lødighed og høje seertal, som burde være idealet for en public service-virksomhed. Eller en sammenhængende profil på en kanal som DR 2". Desuden kritiseres han for at være skyld i en bundløs forståelseskløft i forhold til medarbejderne.

Buena Vista kommer
*Sangeren Ibrahim Ferrer og pianisten Rubén Gónzales giver 20. juli koncert i Falkonér Centret sammen med andre musikere fra det legendariske Buena Vista Social Club.

Moritzen fik Folketeatret
*Skuespilleren Michael Moritzen bliver sammen med Tommy Larsen ny chef for Folketeatret foran ansøgere som Peter Aude og Jan Maagaard. På et møde i Det Storkøbenhavnske Teaterfællesskab i går udpegedes desuden Ole Bornedal og Jon Stephensen som nyt direktørpar for Aveny samt Per Pallesen som chef for Nørrebro Teater. På andre københavnske teatre fortsætter de hidtidige direktører.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her