Læsetid: 2 min.

K'NYT

3. marts 2000

Natsværmerpris til Genz og Mantle
*I går under den officielle åbning af NatFilm Festivalen uddelte Natsværmerfonden deres årlige Natsværmerpris til unge, danske filmtalenter. Og fordi dansk film er inde i så positiv en udvikling, havde man valgt hele to prismodtagere. Instruktøren Henrik Ruben Genz, der fornylig blev Oscar-nomineret for sin charmerende børnefilm, Bror, min bror, og fotografen Anthony Dod Mantle, der bl.a. har fotograferet Festen, Mifunes sidste sang og Bornholms stemme, modtog begge et diplom og en check på 25.000 kr. CMC

Godnat Østrig
*Øjeblikkelige virkninger af regeringsdannelsen på den østrigske kunstscene: Teaterguruen George Tabori indstiller alt arbejde i Østrig. Elie Wiesel har aflyst sin deltagelse i en mindehøjtidelighed for kz-lejren Mauthausens befrielse. Nobelprismodtageren José Saramago nægter at rejse ind i landet.
Israels Filharmoniske orkester har aflyst sit gæstespil. Rocksangeren Lou Reed har ligeledes afblæst en stor koncert i Wien. nd

Ny chef på Samleren
*Forlagsredaktør Torben Madsen overtager fra 1. april ledelsen af forlaget Samleren efter Peter Holst, der dog fortsat vil være tilknyttet forlaget. Samtidig flytter forlaget ind i nye lokaler i Købmagergade i København, hvor Gyldendal samler sine satellitforlag.

Axel-film i Marokko
*Filminstruktøren Gabriel Axel har fået støtte fra filminstituttet til en ny spillefilm, der skal optages i Atlasbjergene i Marokko, Laila den rene. Der er tale om en Romeo-og-Julie-historie om et tilfældigt møde med store konsekvenser mellem en marokkansk pige og en ung dansker. Hovedrollerne spilles af to franske skuespillere Arnaud Binard og Milanie Doutey. Der satses på verdenspremiere på næste års festival i Cannes. Budgettet lyder på 14 mio. kr., og filmen har fået 10 mio. i konsulentstøtte fra filminstituttet. ritzau

Mere fest for 'Festen'
*Thomas Vinterbergs dogmefilm, Festen, er indstillet til Britsh Academy Film Aawards i kategorien 'bedste ikke-britiske film'.

Villa-samler på Holmen
*Arkitektskolen på Holmen får på mandag besøg af München-professoren Friedrich Kurrent, der har opbygget en samling på 200 modeller af betydningsfulde villaer, bygget i det 20. årh. Kurrent forelæser, og modellerne udstilles 3. marts til 16. april i Rundetårn. Senere gæsteforelæsere er Otto Kapfinger fra Wien (30. marts), som har skrevet en række bøger om arkitekturen i det 20. århundrede samt Eric Owen Moss, som er kendt for sit ekspressive arbejde inden for den collageprægede tradition.

Violinister i Tivoli
*Tre af verdens førende violinister kommer til Tivoli i indeværende sæson. Pekka Kuusisto optræder 10. august. Den 2. september spiller Kennedy (det er Nigel, men han har meddelt, at han fremover blot vil kaldes Kennedy). Endelig gæster Gidon Kremer 6. september Tivolis Koncertsal.

Bøger og ny teknologi
*Gutenberg 21 hedder et nyt projekt, som søsættes 9. marts i Den sorte Diamant. Der er tale om et forum for ny teknologi, repræsenteret ved firmaet Xeros Ltd., og kultur, repræsenteret af bl.a. et 16-medlemmers litterært panel med Erik Skyum-Nielsen som formand. Ved søsætningen fremvises to bogværker, fremstillet ved hjælp af print-on-demand-teknikken.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu