Læsetid: 2 min.

K'NYT

2. marts 2000

Basketball fra Borgen
*Jim Carolls Basketball-dagbogen, en beretning om en opvækst i New York, er blandt de mange nyheder, Borgens Forlag netop har præsenteret i sit forårskatalog. Den danner grundlag for Leonardo DiCaprio-filmen Streets of New York. Der er desuden skønlitterære prosanyheder fra bl.a. Bookerprisvinderen J.M.Coetzee og Anita Desai, Morten Hansen (debut), Inge Krog, Benjamin Lebert, Birgit Munch (debut) og Hans Peter Rolfsen. Blandt lyrikere med nye samlinger er Lene Henningsen, Simon Grotrian, Thomas Thøfner, Marianne Larsen og Peter Laugesen. Kritikeren Lars Bukdahl udkommer med en generationsmonografi med den interessevækkende titel, Halvfemsergenerationen - fup eller fakta? Erik Steffensen har begået en monografi om billedkunstneren Poul Gernes, mens Dalai Lama har læst evangelierne og delagtiggør læsere resultat.

Louisiana tabte sag
*Østre Landsret har afsagt dom i en sag, hvor Copy-Dan havde stævnet kunstmuseet Louisiana i Humlebæk for uretmæssig brug af gengivelser af værker i magasinet Louisiana-Revy og på plakater. Dommen siger, at kunstnerne har ret til et vederlag. Den kan få stor principiel betydning for samtlige kunstmuseer og de mange tusinde danske og udenlandske kunstnere, der er registreret hos Copy-Dan. På Louisiana er man utilfredse med dommen, som vil gøre det mere kostbart og dermed vanskeligere at formidle kunst. Man mener endog, at det er mod kunstnernes interesser. Museets nye direktør, Poul Erik Tøjner, overvejer, om sagen skal appelleres.

Kunst på auktion
*For tredje gang kommer kunstværker af dronningen under hammeren. Det sker på en kunstauktion 11. marts i Århus hos Nellemann & Thomsen. Der er også denne gang tale om tidlige værker, som den daværende kronprinsesse udarbejdede i sin skoletid - i alt tre værker. De sælges som det kuriøse indslag blandt over 500 kunstværker med moderne kunst - værker af Kai Linnemann, Vilhelm Freddie, Egon Mathiesen, Asger Jorn og Kurt Trampedach. Efter kunsten følger en række arkitekttegnede møbler, gamle PH-lamper, skulpturer, glas m.m. på den store auktion, der ventes at vare hele dagen. Nellemann & Thomsen er iøvrigt fra 1. februar overtaget af det svenske firma Crafoord Auktioner.

Foyerscene genåbner
*Teater Styhr og Kjær, en foyerscene på toppen af Huset i Magsstræde i København, genåbner 3. marts med Paul Opstrup som teaterleder. Scenen åbnede i 1983 og fungerede i over ti år. Kunstnere som Pierre Dørge, Marilyn Mazur, Lotte Anker og Niels Lan Doky har spillet på den.

Bodil Kjer læser op
*Skuespillerinden Bodil Kjer læser op af Karen Blixen og H.C.Andersen på Hofteatret ved Christiansborg Ridebane 5. og 19. marts samt 9. april. Andersen de to første datoer med Beethoven-musik ved medlemmer af Det Kgl. Kapel, Blixens Heloise uden musik den sidste.

Med vrangen ud
*Arkitektskolen i Århus åbner den tredie marts udstillingen Inside/Out, der er skabt mellem billedkunstneren Barnarbas Wetton og arkitekten Chris Thurlbourne. Udstillingen, der allerede har været en tur om Dansk Arkitektur Center, Gammel Dok i København, forsøger at kombinere arkitektens rumlige forståelse med billedkunsten. Samlingen af modeller og kollager kan ses indtil den 24 marts.mad

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her