Læsetid: 2 min.

K'NYT

25. marts 2000

Nina Hagen klager over sin mor
Den tyske sangerinde Nina Hagen føler sig krænket over de erindringer, hendes mor, skuespillerinden Eva-Maria Hagen har skrevet. Bogen blev onsdag præsenteret på bogmessen i Leipzig, i går blev den stoppet af et fogedforbud. I bogen offentliggør Eva-Maria bl.a. nogle private breve, som teenageren Nina har skrevet. "Jeg har flere gange talt med Nina om bogen og var derfor overbevist om, at hun var indforstået," siger Eva-Maria Hagen.wpr

Norsk pris til Dag Solstad
Norsk Kritikerlaug har netop tildelt Dag Solstad Litteraturkritikerprisen for romanen 'T. Singer'. Prisuddelerne begrunder prisen bl.a. med Solstads evne til at reflektere over centrale spørgsmål, som hvad vi vælger, og hvad vælger vi bort, og hvilke konsekvenser, valgene får for vores liv.

Arnoldi om modernisme
Per Arnoldi taler i morgen, lørdag den 25. marts, om 'Modernisme'. Det foregår kl. 14 i Gl. Dok, Dansk Arkiktekturcenter. Samtidig åbner udstillingen 'Rundt om modernismens arkitektur'.

Pris til Arnbak og Juul
Limfjordsegnens Litteraturpris, som også kaldes Thøger Larsen Prisen, uddeles d. 5. april til lyrikerne Birthe Arnbak og Pia Juul. Det foregår på Lemvig Museum på 125 års dagen for digteren Thøger Larsens fødsel. De to priser er hver på 10.000 kr. Bag uddelingen står Limfjordsegnens Litteratur Samvirke, hvis formand er forfatteren Knud Sørensen.

Andrej Tarkovskij i Filmhuset
Filmhuset i København sætter i april fokus på en af filmhistoriens absolutte mestre. Samtlige film af den unikke russiske instruktør Andrej Tarkovskij vil blive vist, heriblandt hans afgangsfilm fra filmskolen i Moskva. Lørdag d. 29. april kan man endog opleve Tarkovskijs søster, Marina Tarkovskya, der vil fortælle om sin broders familiebaggrund og filmkarriere.

Italiensk blod på Holmen
New Italian Blood er titlen på en udstilling i Galleriet Meldahls Smedie på Holmen, der viser vinderprojekter i internationale konkurrencer udført af italienske arkitekter - under 36 år gamle. Bag projekterne står en generation af unge arkitekter uddannet på anerkendte arkitektskoler rundt om i verden. Udstillingen viser projekter til nye bygninger udvalgt mellem forslag til kendte internationale konkurrencer, bl.a. IUAV-bygningen i Venedig og Fundació Mies van der Rohes bygning i Barcelona. Udstillingen findes i to versioner - en virkelig og en virtuel. Den virkelige blev første gang vist på arkitektskolen i Stockholm i februar 1999 og er nu på rejse til storbyer i Europa og USA. Den virtuelle udstilling er eksperimentel og findes på Nettet i en interaktiv form. Oplysninger kan indhentes på www.karch.dk

Dorrit Willumsen i Alfabet
P1's ugentlige litteraturaften, Alfabet, sætter på onsdag fokus på forfatteren Dorrit Willumsen, hvis nye roman 'Koras Stemmes' udkommer på tirsdag. Karsten Pharao taler med forfatteren kl. 19.20 om romanen, der foregår i en drømmeagtig verden fuld af detaljer fra det virkelige liv. Flere oplysninger på www.dr.dk/p1/alfabet

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu