Læsetid: 2 min.

K`nyt

23. marts 2000

Bournonville nedtrappes
*Bournonville-traditionen nedtrappes stærkt i Den Kongelige Ballets repertoire for den kommende sæson. Man må håbe, balletmester Aage Thordahl Christensen i det skjulte går med planer om en dybtgående analyse af Bournonville-arven før den store festival, planlagt til 2005. Søger han inspiration kan den hentes i Det Kongelige Biblioteks udstilling Europæeren Bournonville, der netop er forlænget til 14. april. cc

Aviserne sure over medieforlig
*Regeringens oplæg til et nyt medieforlig, får knubbede ord med på vejen i onsdagens avis-ledere. Berlingske Tidende kalder forslaget for statsmonopolisme. "Det bekræfter de værste anelser om, at der satses på statsdrevne mediekoncerner med bl.a. monopol på landsdækkende elektronisk nyhedsformidling. Det er en fatal udvikling," skriver avisen. Jyllands-Posten mener, at Danmarks Radios tidligere monopol vil blive afløst af et statsligt duopol, bestående af DR og TV2, og Politiken konstaterer, at udspillet er en massiv politisk opbakning til de to public service-stationer, DR og især TV2. Endelig frygter Aktuelt, at TV2 vil bruge den fjerde radiokanal til at duplikere en del af de tilbud, som DR allerede står for, blot med en anden betoning.

Pris til dansk tv film
*Vibeke Gads tv film Tusindfryd efter Martha Christensens roman har modtaget juryens specialpris ved den netop afholdte RITV-festival i Frankrig. Tusindfryd, der fortæller historien om syv udviklingshæmmedes kamp for at klare sig blandt almindelige mennesker, vandt prisen i konkurrence med 13 andre tv-film.

Alle engle går ind med glans
*Den 25. marts er det Mariæbebudelsesdag, og det er samtidig 2000 år siden at ærkeenglen Gabriel besøgte jomfru Maria. Det mener man i det mindste på Assistens Kirkegård i København, hvor man benytter dagen til at hylde alle engle. I den anledning synger Annapurna (eks-Bifrost) og overtone-sangerinde Kim Page englesange af blandt andet Annapurna og Ingemann. Arrangøren bag Engeldagen Dorte-Maria Kræmmer Møller har skabt en diasinstallation, Vingefabrikken. Alle med vinger på kommer ind for halv pris: 25 kr. - englelige eller ej. Billetbestilling på 35 37 19 17.

'Danish literature' i udlandet
*Med en indtrængende udseende vinder af Nordisk Råds Litteraturpris på forsiden udsender Danish Literary Magazine sit 17. nummer med new books from Denmark. Der er artikler om blandt andet Vagn Lundbye, ovenfor omtalte Henrik Nordbrandt, Vibeke Grønfeldt, Carsten Jensen, Henrik Stangerup og Naja Marie Aidt samt om lidt ældre forfattere som Martin A. Hansen og Saxo. Desuden introduceres de tre romaner om Middelalderen, der vandt sidste (Middelalder)års romankonkurrence, udskrevet af Det kgl. Bibliotek og Gyldendal.

hus på Testrup Højskole
*Den 25. marts kl. 14.00 inviterer Testrup Højskole alle til at høre om, hvad der foregår på skolens lange kurser. Eftermiddagen indledes med en velkomst ved forstander Jørgen Carlsen, resten af eftermiddagen præsenterer lærere og elver smagsprøver på skolen linjefag: Musik, teater, filosofi og skrivelinjen. Testrup Højskole rummer i øjeblikket mere end 100 elever.

Tysk forfatter på besøg
*Den 28. marts kl. 19.30 læser den tyske forfatter Ralf Rothmann op af sin seneste roman Milch und Kohle på Goethe-Institut i København. Romanen handler om en familie i 1960erne, der lever i trange kår, og hvor familiemedlemmer hver på deres måde forsøger at flygte fra hverdagen. Milch und Kohle er Rothmanns syvende roman. Han har modtaget adskillige litterære priser for sine værker.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her