Læsetid: 2 min.

K'NYT

21. marts 2000

DR og ophavsretten
*Dansk Artistforbund sætter nu hælene i overfor DR's oplæg til ny overenskomst. DR kræver blandt andet, at artisterne for at få lov at optræde i DR skal give lov til, at optagelserne kan bruges til eksempelvis cd'er eller til at lægge ud på Nettet, ligesom DR vil have ret til at lade andre bruge optagelserne. Afgivelsen af ophavsret skal desuden ske med tilbagevirkende kraft. Over 1.000 medlemmer af Dansk Artistforbund har underskrevet støtteerklæringer, herunder Sanne Salomonsen, Hanne Boel, Aqua, Kim Larsen, Poul Dissing, C. V. Jørgensen, sort Sol, Den Gale Pose, Dario Campeotto og Jodle Birge.

Sekretariat afløser Kulturinstitut
*Et nyt internationalt sekretariat skal i fremtiden varetage og koordinere Kulturministeriet og Udenrigsminsteriets internationale kulturudvekslingopgaver. Det Danske Kulturinstitut, hvor opgaven de seneste tre år har ligget på forsøgsbasis, er efter en kritisk konsulentrapport i efteråret og efter klager fra mange kulturinstitutioner blevet frataget opgaven. Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen afviser dog, at der er tale om en fyring. Sekretariatet får et budget på 11-12 mio. kr. om året, og selv om det ikke er mere, end Kulturinstituttet har haft, forventer man i Kulturministeriet en bedre udnyttelse af midlerne. Kontorchef Per Voetmann, Kulturminsteriet oplyser, at en lang række kulturinstitutioner på et møde fredag bakkede varmt op om det nye sekretariat. Kulturinstituttets formand, rådmand Søren Møller (K), Odense, opfatter ikke opfatter Kulturministeriets beslutning som en fyring, siger han.

Har medierne et ansvar?
*Det Danske Kulturinstitut afholder på torsdag den 30. marts kl. 18-20 et 'gå-hjem-møde' om det multikulturelle samfund med ovennævnte titel. Debattører er DR's Kurt Strand, der netop har udgivet bogen Journalismens meningsløse ulidelighed, kulturredaktør Niels Frid-Nielsen, Aktuelt, Kirsten Jacobsen, reportagejournalist på Ekstra Bladet samt Palle Flodgård, lærer og medforfatter til den aktuelle debatbog Dansk Nok? om de nye danskeres integration på arbejdsmarkedet. Niels Brock Business College. Kultorvet 2, København, lokale 011.

Ny Internet-tv-station på vej
*Zentropas digitale division Elektropa vil omkring den 30. marts begynde at sende udsendelser via Internet-adressen TVropa.com. Der er planer om udsendelser på engelsk over emner som film, økologi, gør-det-selv-arbejde, underholdningsbranchen, musik og teknik. Senere varsler man dansk børne-tv. Forskningschef i Danmark
Radios tv-afdeling Erik Nordahl Svendsen ser ikke inititativet som noget, der får den store konkurrencemæssige betydning. DR er allerede godt i gang med at udvikle på sin tjeneste DR Online.

Pausefisk som krydderi
*Melanie Chisholm, alias Sporty Spice, har givet interview til The Independent, der ikke uden malice noterer: - Hvad er din yndlingsfilm, Mel? "Jeg elsker Toy Story. Jeg synes, det er sådan en god film." - Læser du bøger? "Altså, jeg ville så gerne kunne lide at læse. Jeg har prøvet at få mig selv til det mange gange, men jeg bliver altid distraheret. Jeg vil også gerne lære noget om politik, for jeg bliver altid spurgt om det. Men jeg ved for lidt." På spørgsmålet om, hvad hun så egentlig foretager sig i sin fritid, svarer Sporty Spice: "Jeg holder fisk. Jeg sidder og kigger på mit akvarium."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her