Læsetid: 1 min.

LO har sejret sig ihjel

21. marts 2000

Fagbevægelsen har ingen fremtid, spår IT-ledere

Fagbevægelsen står over for et voldsomt medlemsfald i løbet af det næste årti, forudser repræsentanter for de nye hurtigløbende virksomheder i den såkaldte 'nye økonomi'.
"Som vi ser det, skaber fagbevægelsen ikke nogen værdi, der modsvarer kontingentets størrelse," erklærede Tim Frank Andersen fra internetbureauet Framfab på en fremtidshøring arrangeret af Børsens Nyhedsmagasin i går .
I den nye økonomi vil virksomhederne og aktionærerne tværtimod have samme mål, som fagbevægelsen.
"Ellers kan vi ikke holde på vores medarbejdere," konstaterede Tim Frank Andersen. "Vores medarbejdere er ikke alene tilfredse med at være en medejere af en virksomhed, der er blevet 22 mia. kr. værd i løbet af fire år, men også at være et sted, hvor der er rart at være. De er med til at eje, lede og udvikle virksomheden, og det er det, der gør os mere attraktive i forhold til det etablerede erhvervsliv."
En analyse, som Børsens Nyhedsmagasin har lavet, viser samstemmende, at aktionærerne og de bedste medarbejdere i de 30 største virksomheder i Danmark hellere vil være en del af IT-boomet end investere eller gøre karriere i det etablerede danske erhvervsliv - hvis de ikke allerede er smuttet.
Biotek, medicin og dot.com virksomhederne er langt mere tiltrækkende for de unge end Carlsberg, A.P Møller, Lego og FLS. Hvis ikke de gamle virksomheder snart gør sig grundigt til over for de unge, risikerer de at blive ladt i stikken af fremtidens attraktive arbejdskraft, konkluderer analysen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her