Læsetid: 2 min.

MANDEDYBET

8. marts 2000

Synes du det er vigtigt at diskutere køn og kønsroller?

*Jes Wind Andersen, 34 år, billedkunstner, nybagt far.
"Det har jeg meget svært ved at svare på. Selvfølgelig er det interessant at snakke om. Men jeg bruger ikke køn som forklaringsmodel. Jeg ved egentlig ikke, hvor interessant, jeg grundliggende synes, det er. Hvad synes du selv?"

*Finn Pilgaard Beyer, 42 år,
gift gennem 22 år, tre børn, chefsekretær:
"Det interesserer mig ikke ret meget. Det er et problem for dem, der synes, det er et problem. Men jeg synes ikke, at det er et problem. Jeg føler ikke, at jeg har noget i klemme i den debat. Jeg er jo fra en tid, hvor vi deltes om opgaverne. Jeg er sådan en blød mandstype. Det var moderne, da jeg blev gift. Så jeg mener, at min kone og jeg altid har delt ansvaret og omsorgen for børnene med hinanden."

*Peter Jastrup, efterlønner,
61 år, gift, tre børn:
"Ja, det er det. For selv om vi i vid udstrækning har opnået ligestilling, er den status konstant udsat for mere eller mindre skjulte angreb. For eksempel mener jeg, der er et potentielt overgreb i regeringens udspil til en ny børnelov med kravet til kvinder om ubetinget at oplyse om mulige fædre til deres børn. Det er et brud med den hidtidige linje, hvor man i videre og videre udstrækning har liberaliseret kvindens stilling og givet hende mulighed for at få sit eget barn."

*Stephen Dunne, fraskilt,
44 år, gadesælger:
"Det er desværre stadig mandens verden. Og du kan opleve diskrimination hver dag, hvis du kigger efter det."
- Gør du det?
"Ikke bevidst nej. Måske ubevidst, men så skal vi ind på et helt andet spørgsmål, nemlig det om bevidsthed."

*Ask Agger, 27 år, konceptudvikler:
"Nej. Tit kommer det til at dække over alle mulige andre almene emner, som jeg hellere vil diskutere. Ulighed eller chikane er et stort problem for mange, men jeg synes lige så godt, man kan tale om det bredt. Køn indgår selvfølgelig, men det er ikke det, der er på spidsen."

*Anders Thomsen, 28 år, studerende:
"Jeg synes det er ude af proportioner at diskutere kønsdiskrimination, når der er så mange andre større problemer i verden. Man skulle hellere bruge sin tid på at redde de tusindvis af mennesker, der dør hver dag i Afrika."
jas

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu