Læsetid: 1 min.

Oluf Høsts Bognemark nedbrændt

8. marts 2000

*Den bornholmske maler Oluf Høst (1884-1966) var nærmest besat af gården Bognemark i Gudhjem, og malede den igen og igen i sine karakteristiske, farvemættede billeder. Ikke blot var det den nedgående sols lys, der fascinerede ham ved den højtbeliggende gård, men lige såvel f.eks. svineslagtning og høstakken udenfor. Høst var desuden besat af at male ildebrande, og havde sågar en aftale med det lokale brandvæsnet om at blive kontaktet på alle tider af døgnet, når der var udrykning til en brand på øen. Rønne politi oplyser, at det ikke var muligt at redde den kendte gård, der nedbrændte hurtigt på grund af kraftig blæst.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Niels Møller Jensen

Jeg havde sat nyt stråtag på Bognemark, og monteret en Bekkasin, en ny ovn. Måske derfor?