Læsetid: 2 min.

PRESSEKORT

25. marts 2000

Fra vores helt egen radioverden
*"Radiokonsortier kurtiserer små dagblade," hed det fredag i Børsen, der beskrev det politiske spil om den fjerde radiokanal. Blandt de små regnes herværende avis, hvor direktør Henrik Bo Nielsen da også kan bekræfte, at såvel de store avisers konsortie som MTG-gruppen (TV3 m.fl.) har opfordret Information til at gå med - uden dog at fremlægge de konkrete planer. "Vi vil ikke afvise at deltage i nogen af projekterne - men foreløbig overvejer vi, om deltagelse i en kommerciel radiokanal er relevant for bladet", siger Informations direktør. Inf.

Dagblade på samme kanal
*Endnu en række dagblade har meldt sig som interesserede i fælles dagbladsdrift af den ledige fjerde FM-radiokanal. De oprindelige initiativtagere, Politikens Hus, Det Berlingske Hus, De 4 Stiftstidender og Jyllands-Posten, kunne derfor fredag meddele kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R), at nu også Dagbladet/Frederiksborg Amts Avis, Midtjyllands Avis, Horsens Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad og Fyns Amts Avis vil være med.
Chefredaktør Jørgen Ejbøl, Jyllands-Posten, oplyser, at der er forhandlinger med Herning Folkeblad, Skive Folkeblad, Morsø Folkeblad, Holbæk Amts Venstreblad, Lolland-Falsters Folketidende samt Bornholms Tidende, som alle har vist stor interesse for ideen. I virkeligheden arbejdes der på at få alle danske dagblade til at deltage.
Om det lykkes at samle dagbladene i en fælles front afgøres - som det fremgår andetsteds på siden - blandt andet af, hvilken holdning de tre små landsdækkende aviser - Aktuelt, Kristeligt Dagblad og Information - vil indtage. ritzau/Inf.

TV3 vil også lave radio
*TV3 og moderselskabet MTG indbyder nu de små og mellemstore danske dagblade til radiosamarbejde. TV3 vil gerne også have aviser til at deltage i et bredt radiokonsortium med henblik på at drive en kommerciel radiokanal.
Konsortiet vil satse på en meget ressourcestærk nyheds- og aktualitetsredaktion med et årligt budget på 60 mio. kr., oplyser MTG. Redaktionen vil bestå af op mod 100 medarbejdere, hvoraf langt de fleste vil være journalister.
Inspirationen kommer ifølge Dagbladet Børsen fra det norske P4. MTG's bestyrelsesformand, Asger Aamund, siger til bladet, at P4 har udviklet sig til en væsentlig kultur- og nyhedsformidler og givet hele radiomediet i Norge et løft. Inf.

Avis i nyt tv-samarbejde
*Det amerikanske tv-netværk CNBC har besluttet at lave nordisk erhvervs-tv. Det sker ved, at CNBC Europe - i en særlig version kaldet CNBC Nordic - bringer nordiske erhvervsnyheder på engelsk sammen med løbende kursopdateringer.
Det sker i Danmark i et redaktionelt samarbejde med Dagbladet Børsen. CNBC opbygger en central nordisk redaktion på 22 medarbejdere i det centrale København. Redaktionen skal dække erhvervshistorier fra samtlige fem nordiske lande. Børsens chefredaktør, Leif Beck Fallesen, begrunder samarbejdet med, at CNBC er verdens mest professionelle tv-operatør inden for erhvervsnyheder, og at tv-kanalen og Børsen henvender sig til præcis den samme målgruppe, nemlig topbeslutningstagerne. Endvidere er det ifølge Beck Fallesen vigtigt for Børsen at få erfaring med tv-mediet, samtidig med at man udvider satsningen på Internettet. Inf.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her