Læsetid: 3 min.

Verdens bedste på sidelinjen

20. marts 2000

Anja Andersen forvandlede søndag eftermiddag Antvorskovhallen til mediecentrum

Mediebold
Scene 1
Slagelse. Solen skinner, det er i går, søndag.
Bjarne Stenbæk står af regionaltoget på Slagelse Station og spadserer nu gennem den halvtomme handelsby i retning af Antvorskovhallen, den lokale sportshal. Her skal håndboldklubben Slagelse FH's kvindeførstehold spille hjemmekamp mod Hvidovre om få timer. De spiller i 2. division, to divisioner under den bedste række - Håndboldligaen.
Bjarne Stenbæk, en mand med venligt pandehår, briller og overskæg, er formand for klubben, og i dag er han trukket i dens officielle røde og hvide træningsdragt. Gåturen tager cirka en halv time. Pludselig ringer hans mobiltelefon.
"Ja, det er Bjarne," siger han.
I den anden ende af røret er Informations provinshåndboldmedarbejder.
Bjarne Stenbæk får et spørgsmål, som kræver lidt baggrundsinformation:

Slagelse og Andersen
Slagelse FH er en nogenlunde middelmådig håndboldklub, hvis førstehold gennem 90'erne langsomt er silet ned gennem rækkerne. Så pludselig i februar kom det frem, at verdens bedste håndboldspiller, Anja Andersen, helt grotesk, skal være spillende træner i klubben.
Målsætning: Danmarks bedste kvindehold om tre år - og på længere sigt verdens bedste, dikterer Andersen. I løbet af no time har hun tilsagn fra flere verdensnavne om at spille i Slagelse. Først kommer den 35-årige sorte superatletiske perle, amerikanske Sharon Cain, til klubben for foreløbig en sæson. Dernæst er den hollandske landsholdsmålvogterske Jokelyn Tienstra kommet til. Og så ville rygterne vide, at densydkoreanske Jeong-ho Hong fra norske Bäkkelaget, har skrevet kontrakt med Slagelse.
I denne uge skriver Anja sig så på spillerlisten. Og medierne går amok.
Her falder spørgsmålet: "Spiller Anja med i dagens kamp mod Hvidovre?" Formanden svarer prompte: "Altså, jeg ved, at hun har skrevet sig på listen over de 12 spillere, så hun kan godt gå på banen. Men det er ikke meningen, at hun skal spille. Jeg har ikke hørt andet end det, jeg siger nu."
"Og det siger jeg helt ærligt!" tilføjer han.

Scene 2
Kontrasten til Slagelses øde gader er slående. Antvorskovhallen emmer af jublende og klappende mennesker. Der er siddepladser til 1.400 tilskuere, og her er nok 1.500. Hvis det går rigtigt flot for sig, trækker et 2. divisionshold almindeligvis 200 mennesker. De er her for at se Anja Andersen 'debutere'.
Kampen er jævnt kedelig. Udover verdensnavnene er det eneste, der adskiller de to hold fra hinanden, at Hvidovres spillere også har reklamer i bikinitrekantsområdet. "Faxe Kondi," står der. Slagelse vinder 28-23, og Anja bliver på bænken.

Scene 3
Spar. Nike. Martin. Harboe. G&S Gruppen osv. Den interimistiske reklamevæg, som halpedellen har sat op ad ribberne i Hal 2 efter kampen, er klistret til med navnene på de nye sponsorer, som er kommet til efter Anjas ankomst.
Foran væggen sidder Anja Andersen sammen med tre svedige håndboldpiger fra kampen. De er en smule beklemte ved at skulle håndtere denne pressekonference.
"Hvis I har nogle spørgsmål til spillerne, må I gerne stille dem nu," siger Slagelse FH's slipseklædte pressechef, Brian Mollerup, nervøst ud i lokalet.
To landsdækkende kameraer ruller, en landsdækkende radiojournalist ligger og roder med sin mikrofon på gulvet foran Anja Andersen, og flere medlemmer af den landsdækkende skrivendepresse sidder med blokkene fremme med front mod Andersen. Der er vel 20 i alt.
Mollerup slår ud med armen for at kickstarte processen: "Er der ingen spørgsmål?". Men der er stille. Stenbæk står ved siden af Mollerup. Han skifter vægten fra det ene ben til det andet. En fotograf tager et billede. Endelig spørger en journalist om ikke Anja Andersen er bange for at skuffe de mange tilskuere ved ikke at spille med. Det afviser hun med, at de alligevel fik set noget "rigtig god" håndbold.
Tilbage står, at Slagelse stadig skal ud i oprykningskampe til 1. division. Med eller uden Anja Andersen på banen. Sponsorerne og pressen holder vejret.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her