Læsetid: 1 min.

Bent Larsen ude af DM

18. april 2000

Stormesteren trak sig i Ålborg

Skak
Den 65-årige skaklegende Bent Larsen nåede kun at spille et enkelt parti ved årets skak-DM i Ålborg. Med de sorte brikker præsterede han i første runde et ret famlende parti mod den unge Steffen Pedersen og tabte umiddelbart efter den første tidskontrol ved træk 40. I anden runde skulle han have hvid mod stormester Lars Bo Hansen, men meldte afbud og fik i første omgang partiet udsat. Senere meldte arrangørerne fra Ålborg Skakring så, at Bent Larsen havde trukket sig "af helbredsmæssige årsager".
Det dækker over, at veteranen har følt sig sløj, siden han i begyndelsen af måneden kom influenzaramt til landet fra sit domicil i Argentina.
Topopgøret i anden runde mellem Curt Hansen og Peter Heine Nielsen resulterede i en hurtig remis, mens Steffen Pedersen scorede en ny gevinst, denne gang som sort mod Jens Ove Fries-Nielsen. Lars Schandorff vandt med de hvide over Erling Mortensen, mens Henrik Danielsen og Klaus Berg remiserede. Curt Hansen og Lars Schandorff ligger i spidsen med 1,5 points, mens Steffen Pedersen har "1 af 1", idet hans gevinst over Larsen kun tæller i hans eget forsøg på at score en stormesternorm.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu