Læsetid: 3 min.

Bliv dollarmillionær og leder af en sælgerhær

17. april 2000

De to grønne smaragder glimtede om kap med to blitzende diamanter. Information har været til lukket salgsmøde hos det amerikanske hudplejefirma NuSkin

At blive dollarmillionær er let. Man skal bare investere 2.500 kroner kontant i en papkuffert med rynkecreme og tandpasta, lære sig selv at elske den og få 19.530 af sine venner og venners venner til at gøre det samme.
Det sidste er også nemt. Man skaffer selv fem, som skaffer fem, som skaffer fem. Og allerede i sjette led står man i spidsen for et pyramideformet hær af knap 20.000 creme og tandpastasælgere.
Dynamiske og smilende Vicki L. Keller, supersælger med såkaldt "smaragdstatus" hos den amerikanske hudplejevirksomhed NuSkin, havde onsdag taget millionærkonceptet med til et lukket salgsmøde på Hotel Admiral i København. Information var ved en fejl blevet inviteret med.
"NuSkin er en af USA's syv hurtigst voksende virksomheder. Alle kender Coca Cola, Microsoft og IBM. Ingen kender NuSkin. Det er fordi, det er en privat familieejet virksomhed," indleder Keller.
Penge for voksne
"En halv million dollar om året er sikkert af interesse," spørger hun ud i rummet.
"En halv million er gennemsnitsindtjening hos os. Vores højeste indtægt er ni millioner dollar om året. Det kalder jeg penge-for-voksne," fastslår den aldrende, men helt rynkefrie supersælger triumferende: "Det bedste er ikke profitten, men at jeg ikke behøver at arbejde for den. Jeg kunne læne mig tilbage nu og stoppe som sælger. Samtidig med at det her fortsætter med at vokse."
Alle læner sig automatisk tilbage. Både Informations to udsendte og de fire øvrige deltagere: Ebbe, Henrik, Daniella og Pauline. Vicki Keller drejer demonstrativt på en ædelstensbestykket guldring, hvori to blitzende diamanter glimter om kap med to grønne smaragder.

Onde ord
"Inden jeg fortæller mere om forretningskonceptet, vil jeg præsentere jer for vore produkter. Sammenlignende markedsføring er jo forbudt i Europa, så jeg må ikke sige noget ondt om vore konkurrenter," siger NuSkins topsælger og sætter ild til en håndlotion fra Clinique:
"Det, der brænder, er alkohol. Vore produkter indeholder hverken alkohol, råolie eller kunstige farver."
"Og ved I, hvad det her er?" spørger hun og hiver en gennemsigtig beholder frem, der har samme form som en flyvende tallerken - bare mindre. Den er fuld af små hudfarvede plastikkapsler:
"Kvinder ved, hvad det er. Man bruger én om morgenen og én om aftenen til at holde sin hud ung. Det er 'time-ceramid-kapsler', som skal holde alderen væk. Man fordeler dem i ansigtet. Den her fra Elisabeth Arden koster omkring 100 dollar og holder ca. en måned, mens vores produkt varer tre-fire måneder til en pris på kun 30-35 dollar."
Vicki Keller stryger igen en tændstik og antænder indholdet af time-ceramid-kapslen fra Elisabeth Arden. En blålig flamme lyser rummet op. Tændstikken slukker hun i indholdet af NuSkins eget oliefrie produkt. "Kapslerne fra Elisabeth Arden indeholder råolie. Vores indeholder ingen råolie."
"De her virker ikke," fastslår Vicki Keller om Elisabeth Ardens kapsler. "Meningen er, at de skal bremse alderens hærgen. Til gengæld virker de her," siger hun og løfter triumferende NuSkins produkt.

Elsk NuSkin
"Lad os slutte med at tale om, hvordan man tjener penge. Det første, I skal lære, er at elske NuSkins produkter."
"Hvis ikke I lærer det, vil I aldrig kunne overbevise nogen om noget," forklarer fr. Keller.
Og så er kunsten at skaffe sig så mange sælgere som muligt. Man får nemlig procenter af sine sælgeres salg:
"I hverver fem af jeres venner, som skaffer yderligere fem af deres venner. Allerede når I er ude i sjette led, har I mere end 15.000 sælgere under jer. Det betyder, at der i praksis går mere end to millioner dollar gennem jeres netværk. Det får I fem procent af."
Vicki Keller tjener selv som sælger 50.000 dollar om måneden.
"Jeg stiller ét krav, for at I kan starte - selv om jeg ikke må ifølge loven: At I køber et lille startkit til 2.500 kroner. Jeg tager kun imod kontanter."
"Jeg føler mig lidt som en narkohandler, når jeg står her og kræver kontanter," smiler Vicki Keller, da vi er på vej ud ad døren.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her